Menu

Een afscheid in de natuur op jouw manier

De warme kleuren van het bladerdek in de herfst, bloemknoppen die ontpoppen in de lente, adembenemende zonsondergangen in de zomer en een knisperend laagje ijs in de winter. In alle seizoenen schijnt een ander licht, dat telkens verwondert. Een afscheid in de natuur op Maashorst is altijd anders en vul je in op jouw manier.

Iedereen die een natuurgraf vastlegt op natuurbegraafplaats Maashorst, mag hier een afscheidsceremonie houden, maar het hoeft niet. Je naasten stellen de ceremonie samen met een uitvaartondernemer naar keuze. De ceremonieruimte biedt plaats aan maximaal 100 personen. Wij stellen de natuur, de tarp (schaduwdoek) en onze ruimtes (tegen een vergoeding) beschikbaar en ondersteunen, als daar behoefte aan is, het afscheid.

Tijd, vrijheid en ruimte

Muziek, sprekers, buiten of binnen, kleurrijk of behouden. Iedereen heeft voorkeuren en wil graag afscheid nemen op een manier die past. Op Maashorst kan het afscheid ’s ochtends of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond tot zonsondergang ook mogelijk. In De Hoeve met ’t Koffiehuys is plaats voor 100 personen. Wil je een afscheid in de natuur, dan kan dit ook op eenvoudige wijze onder d’n Eyk, onze buitenplaats naast de Hoeve, waar het grootste gedeelte van het jaar een tarp (groot schaduwdoek) voor beschutting zorgt.

Onderdeel van de natuur

Met een eigen plek in de natuur draag je bij aan de ontwikkeling en versterking van de natuur op een natuurbegraafplaats. Samen met Natuurmonumenten en Stichting Nieuwe Natuur realiseren we meer natuur in Nederland en zorgen we voor de natuur die er al is. Een natuurgraf is een onderdeel van deze natuur, waardoor er bepaalde dingen juist wel en niet mogen tijdens een uitvaart. Zo behouden we het karakter, de kracht en de schoonheid van het natuurgebied.

  • De natuurgraven worden enkel gemarkeerd met een houten gedenkteken met eenvoudige persoonlijke inscriptie. (Het bestel- en leverproces van de gedenktekens loopt via de natuurbegraafplaats).
  • Er worden geen sieraden begraven, ook een bril mag niet worden begraven.
  • Kleding van de overledene moet van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn zoals katoen, wol, zijde of linnen.
  • Bloemstukken en bloemen worden twee weken na de natuurbegrafenis weggehaald.
  • Losse snijbloemen en veldbloemen zonder verpakking, ijzerdraad, touw of steekschuim mogen altijd worden neergelegd. Na 5 dagen halen wij de bloemen weg, of eerder als ze niet meer mooi zijn.
  • Het is niet toegestaan om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten, of te zaaien.
  • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
  • Onze natuurbegraafplaats is onderdeel van natuurgebied de Maashorst, waar open vuur niet is toegestaan.

Contact

Het is mogelijk catering te bespreken, Maashorst heeft verschillende mogelijkheden. Neem contact op om de mogelijkheden voor een afscheid in de natuur te bespreken. Een begrafenis aanmelden en inplannen kan 24 uur per dag via telefoonnummer 0486 745 011.

Kennismaken of in verbinding blijven

Benieuwd naar de natuur en de mogelijkheden op Maashorst of wil je graag in verbinding blijven?  Maandelijks organiseren we een informatieve wandeling door het natuurgebied. Bekijk hier alle activiteiten op natuurbegraafplaats Maashorst.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten