Menu

Het natuurgraf

Een laatste rustplaats in de natuur, die voor altijd natuur zal blijven. Een plek dicht bij een grote boom of midden in het open veld die iedere dag bezocht kan worden tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Een plek in de natuur wordt vaak vastgelegd bij leven, maar kan ook na overlijden worden uitgezocht door naasten. Een medewerker van de natuurbegraafplaats begeleidt dit proces. Na verloop van tijd gaat het natuurgraf op in de natuur. Op de natuurbegraafplaats markeren we de natuurgraven enkel met een houten gedenkteken dat ook onderdeel wordt van de natuur.

Informatie voor na een uitvaart

  • Nabestaanden ontvangen een brief en formulier over het gedenkteken en een vermelding van het natuurgraf in de app. Nadat nabestaanden toestemming hebben gegeven en de brief bij de administratie is duurt het nog ongeveer 5 werkdagen voordat de plek van een dierbare zichtbaar is in de app.
  • Het houten gedenkteken wordt door de natuurbegraafplaats geleverd, na akkoord van de nabestaanden op een persoonlijk ontwerp. Het gedenkteken wordt ongeveer 2 weken na bestelling geleverd.
  • Op een natuurgraf mogen enkel losse veld- of snijbloemen worden gelegd. Deze worden na maximaal een week verwijderd, uitgezonderd uitvaartbloemen; Deze halen we na 14 dagen van het natuurgraf.

Tarievenoverzicht

Natuurgraven Tarieven
Natuurgraf voor 1 persoon € 4.700
Natuurgraf voor 2 personen – naast elkaar in één natuurgraf € 8.450
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving € 6.350
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn € 5.650
Urnennatuurgraf voor de urn of as voor 1 persoon € 2.000
Urnennatuurgraf voor de urn of as 2 personen € 2.950
Vlindergrafje voor (stil) geboren baby’s tot 24 weken zwangerschap € 600
Kindernatuurgraf voor kinderen tot  12 jaar € 2.350

De prijzen van de natuurgraven zijn inclusief een houten gedenkteken. Het is mogelijk een persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Bovenstaande kosten hebben enkel betrekking op het soort natuurgraf. Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief begraafkosten en de kosten voor materialen van bijvoorbeeld een kist, mand, wade of urn.

Begraafkosten  Tarieven
Begraving € 675
Urn- of asbegraving € 325

 

Overige diensten Tarieven
Dienstverlening herbegraven
De coördinatie van een herbegraving, zoals de afstemming met de gemeente, het regelen van een kist, het vervoer en de herbegraving. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het vervoer zelf, de uitvoering van de werkzaamheden door derden en de materialen.
€ 300
Gebruik kleine ceremonieruimte ’t Koffiehuys
(tot max. 25 personen)
€ 495
Gebruik ceremonieruimte De Hoeve
(tot max. 100 personen)
€ 975
Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten