• Schoorsveld
  • Natuur

IVN Heeze-Leende Hart voor de natuur

IVN (Instituut Voor Natuurbeschermingseducatie) Heeze-Leende: een enthousiaste groep mensen met een hart voor de natuur. Het IVN is een club die de afgelopen jaren flink gegroeid is. Afdeling Heeze-Leende heeft namelijk 300 leden, waaronder veel jeugdleden. Natuurbegraafplaats Schoorsveld is dan ook trots om met deze partij samen te werken.

De samenwerking met het IVN is het meest zichtbaar tijdens de themawandelingen die worden georganiseerd. Deze themawandelingen vinden 4 keer per jaar plaats. Elk seizoen kan er met gidsen van het IVN gewandeld worden door de natuur van de natuurbegraafplaats. De gidsen vertellen vol passie over flora en fauna en delen hun kennis met de deelnemers. Door de jarenlange samenwerking zijn de gidsen ook goed op de hoogte van het natuurbegraven.

Op Schoorsveld kun je ook regelmatig leden van de fotowerkgroep tegenkomen. Zij leggen Schoorsveld vast op de gevoelige plaat. Zo zijn er 6 plekken op Schoorsveld die ze regelmatig vastleggen, zodat we goed kunnen zien hoe het gebied zich door de jaren heen heeft ontwikkelt en blijft ontwikkelen. Daarnaast zijn er de afgelopen tijd activiteiten georganiseerd met de fotowerkgroep. Zo zijn de foto’s in het informatiecentrum vervangen en feestelijk geopend in december afgelopen jaar. Daarnaast is er afgelopen maand een workshop natuurfotografie gegeven door twee fotografen met behulp van de fotowerkgroep. Een groot succes!

Ben je benieuwd naar het IVN en Schoorsveld? Sluit dan aan bij de Lente Ontdekwandeling van het IVN op zaterdag 1 juni. De gidsen van het IVN zullen vertellen over de natuur in de lente. Wat groeit en bloeit er? Wat verandert er voor de dieren in de lente? De wandeling is deze keer speciaal gericht op en leerzaam voor kinderen, dus neem zeker je (klein)kinderen mee!