• Landgoed Mookerheide
  • Mens

Op mijn plek Willeke

Wie: Willeke Driessen
Functie: informatiemedewerker natuurbegraafplaats
Mooiste plek op Landgoed Mookerheide: het Bremveld bij de Lindelaan

“Landgoed Mookerheide is een gebied dat voor velen als thuis voelt. Ook voor mij is het een speciale plek waar ik veel tijd heb doorgebracht met familie en vrienden. Het is een verrijking dat je in deze bosrijke omgeving niet alleen kunt wandelen, fietsen en hardlopen maar ook kunt herdenken.”

Reizen op maat

“Jarenlang stelde ik reizen op maat samen voor mensen. Ik heb veel van de wereld mogen zien en kon door mijn eigen ervaringen in het buitenland de mooiste reisbestemmingen aanraden, afgestemd op de persoon voor me. Inmiddels is de behoefte om weg te gaan nagenoeg verdwenen en verwonder ik mij over hoe mooi en verrassend mijn directe omgeving is.”

Eindbestemming

“Ik werk nu vier jaar op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide en vind het nog steeds heel bijzonder om met mensen hun plek in de natuur uit te mogen zoeken. Samen gaan we naar buiten en kijken we naar de bomen, de planten, het uitzicht en het licht. Er zijn eigenlijk meer overeenkomsten met mijn vorige werk dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Nu zoek ik samen met mensen de mooiste eindbestemming uit. Ook al zijn de omstandigheden soms heel verdrietig, een prachtige plek in de natuur kan troost bieden.”

De wachters

“Mijn favoriete plek is het Bremveld bij de Lindelaan, met zicht op ‘de wachters’. Al vanaf het begin noem ik de twee grove dennen die daar staan zo. De plek voelt aan de ene kant vrij en ruimtelijk door de weidsheid van het open veld en aan de andere kant geborgen door de bomen aan de kant van de Lindelaan. Op het Bremveld voel je alle weersinvloeden en ervaar je alle seizoenen. De aanwezigheid van de wachters vind ik geruststellend.”