• Landgoed Mookerheide
  • Mens
  • Natuur

Vertragen en bezinnen Een pelgrimsroute over Landgoed Mookerheide

Op en rondom Landgoed Mookerheide kun je heerlijk wandelen. Natuurmonumenten heeft prachtige wandelroutes uitgezet die je op elkaar aan kunt laten sluiten en die je daardoor net zo kort of lang kunt maken als je wil. Die wandelroutes houden niet op bij de grenzen van de natuurbegraafplaats.

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide ligt in een openbaar natuurgebied waar je van zonsopkomst tot zonsondergang van de natuur kunt genieten. Er gaan verschillende wandelroutes over de natuurbegraafplaats, zoals de Twee Schansenroute en de Bisseltroute. Er loopt zelfs een heuse pelgrimsroute over Landgoed Mookerheide, de Walk of Wisdom. Een pelgrimsroute van 136 kilometer die start in Nijmegen en 11 gemeentes doorkruist. Je loopt door prachtige natuurgebieden zoals de Ooijpolder, het Reichswald, de Mookerheide en de Hatertse Vennen om uiteindelijk weer in Nijmegen uit te komen.

Los van routines

Je kunt de route opsplitsen in etappes, maar de initiatiefnemers raden aan om de route aaneengesloten te lopen in ongeveer een week en onderweg op verschillende plekken te overnachten. Dan kom je het beste los van de dagelijkse routines en ervaar je het pelgrimsgevoel van onderweg zijn. Je kunt je inschrijven voor de Walk of Wisdom door een eenmalige donatie over te maken. Je ontvangt daarna het startpakket. Je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en hoe je de tocht invult.

Vogelringetjes

In het startpakket zit niet alleen een routegids en een lijst met slaapadressen, maar ook een schoenveter waaraan je vogelringetjes kunt sparen met de namen van de gemeenten die je passeert. Op Landgoed Mookerheide kun je de ringetjes ophalen bij de kassen van het jachtslot. Ook hangt er een vogelhuisje met ringetjes aan de gevel van het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats. Loop je de Walk of Wisdom (of een andere wandelroute) dan ben je van harte welkom om even uit te rusten bij de vuurplaats van ons informatiecentrum. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de website.