• Schoorsveld
  • Mens

Maak kennis met Amber

Sinds een aantal weken is Amber werkzaam op natuurbegraafplaats Schoorsveld als assistent-natuurbeheerster. In deze functie is ze vooral buiten in de natuur van Schoorsveld te vinden. Ze zorgt voor het natuurbeheer en ondersteunt tijdens uitvaarten bij het begraven. We stelden haar een aantal vragen over zichzelf, de natuur en Schoorsveld. Lees haar verhaal hier.

Wat verbindt jou met de natuur?

Mijn ouders hebben altijd midden in een bos gewoond. Al toen ik net kon lopen en ik ze de hele dag de oren van het hoofd praatte, stuurden ze me de tuin in met een bakje om kevertjes te vangen. Zij dachten natuurlijk dat ik dan lekker even bezig was, maar na 5 minuten was ik al terug met 3 pissebedden, 2 duizendpoten en 4 regenwormen. Voor hen was het toen al duidelijk wat ik later voor werk ging doen!

Wat bracht jou naar Schoorsveld?

De combinatie tussen het werk buiten en het contact met de mensen maakt deze plek en dit werk voor mij speciaal. De bezoekers hebben allemaal een eigen verhaal.

Wat is je favoriete seizoen?

De lente! Ik vind het super mooi om te zien hoe alles weer langzaam groen wordt en alle beestjes weer uit hun schulp kruipen.

Wat ervaar jij als je op Schoorsveld bent?

Rust en stilte. Als het windstil is hoor je echt niets anders dan de vogels.

 Wat is jouw passie?

Ik maak graag andere mensen (bijna) net zo enthousiast over de natuur als ik. Ik laat mensen graag nieuwe dingen zien om ze een andere kijk op de natuur te geven.