Menu

Wees welkom Breng een bezoek

Een uitgestrekt bosgebied dat zich afwisselt met open heidevelden in een heuvelachtig landschap. Laat de kronkelende paden je leiden door de dichte bossen en langs de open heidevelden. Een zandhagedis schiet voor je voeten weg achter een statige eik, terwijl vlinders fladderen en vogels uit volle borst van zich laten horen. Welkom op Landgoed Mookerheide. Hier is de natuur op haar mooist. Hier vind je de rust die alleen de natuur je kan geven.

Maak kennis met het landgoed en ontdek wat een eigen plek in de natuur voor jou zou kunnen betekenen. Landgoed Mookerheide ligt in Molenhoek, in de noordelijkste punt van Limburg dichtbij Nijmegen. Bezoek Landgoed Mookerheide op een moment dat jou schikt, of verken het gebied op afspraak, met een van onze medewerkers.

De natuurbegraafplaats is dagelijks door iedereen te bezoeken tijdens de openingstijden van de natuur; tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Actuele informatie over een bezoek

Ook in coronatijd is iedereen nog steeds van harte welkom op onze natuurbegraafplaats, de natuur blijft dagelijks toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wandelen in de openheid van de natuur doet goed. Een gesprek over een eigen plek in de natuur is op dit moment gewoon mogelijk.

Als je corona gerelateerde klachten hebt of er wordt verwacht binnen te blijven, kun je helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

Informatie

Je bent van harte welkom om ons informatiecentrum op Landgoed Mookerheide te bezoeken. Een informatief gesprek met een wandeling is de beste manier om een goed beeld te krijgen van Landgoed Mookerheide en de mogelijkheden die er zijn. Maak je een afspraak? Dan zorgen wij dat we alle tijd voor je hebben. Bel ons gerust en we kiezen samen een moment dat past.

Ben je slecht ter been of is lopen lastig voor je? Dan laten we je graag het gebied zien met onze boskar, zodat je niet hoeft te lopen.

Neem deel aan onze activiteiten

We organiseren het hele jaar verschillende activiteiten. Om het natuurgebied te leren kennen, te onderhouden of om dierbaren te herdenken. Elke 2e dag van de maand is er een informatiewandeling, waarin je alles leert over de natuur, de historie van het landgoed en natuurbegraven. Speciaal voor nabestaanden en betrokkenen werken we regelmatig samen aan het onderhoud van de natuur op de natuurwerkdag. Tijdens de lichtjesavond staan we stil bij de mensen die we missen en herdenken we om de herinnering in leven te houden. Ook zijn er gedurende het jaar verschillende lezingen en activiteiten in de natuur die we in samenwerking met Natuurmonumenten organiseren. Bekijk het volledige overzicht van alle activiteiten op Landgoed Mookerheide.

Bereikbaarheid

Navigatie
Bij het gebruik van een navigatie, kun je Heumensebaan 18, Molenhoek invoeren of “Landgoed Mookerheide”.

Openbaar vervoer
De dichtstbijzijnde mogelijkheid voor openbaar vervoer is treinstation Mook-Molenhoek. Vanaf hier is het ongeveer 30 minuten lopen (2km) naar Landgoed Mookerheide.

Parkeren
Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de ingang van het natuurgebied. Volg de borden bij aankomst die leiden naar de parkeerplaats.

Openingstijden informatiecentrum Landgoed Mookerheide

Maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 16.00 uur

De natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Adres

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide
Heumensebaan 18
6584 CL Molenhoek
024 203 62 30
contact@Landgoedmookerheide.nl

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Via 024 203 62 31 kun je 24 uur per dag een begrafenis aanmelden en inplannen.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik Landgoed Mookerheide bezoeken?

Het natuurgebied is dagelijks geopend voor wandelaars en fietsers tussen zonsopkomst en zonsondergang. Een overzicht van de actuele openingstijden vind je op onze contactpagina.

Moet ik een bezoek aan Landgoed Mookerheide vooraf reserveren?

Nee dat is niet nodig, je kunt het natuurgebied zonder afspraak bezoeken. Een informatief gesprek met een wandeling is de beste manier om een indruk te krijgen van Landgoed Mookerheide en de mogelijkheden die er zijn. Maak je een afspraak? Dan hebben we alle tijd voor je. Bel ons gerust en we kiezen samen een moment dat past.

Is het gebied rolstoelvriendelijk?

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is volledig rolstoelvriendelijk. Als je slecht ter been bent en lopen is lastig dan kunnen we het natuurgebied ook laten zien met onze boskar.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten