Menu

Een eigen plek op Landgoed Christinalust Hoe gaat het in zijn werk?

Een laatste rustplaats in de natuur en misschien wel specifiek in de natuur van Landgoed Christinalust. Het is een belangrijke keuze die volle aandacht verdient. Alle vragen die naar voren komen bij het verkrijgen van een eigen plek in de natuur, vind je op deze pagina.

Een plek uitkiezen

Aan de bosrand van het landgoed of op een open veld – een eigen plek, kies je zelf. Een eigen plek voor een kist, of voor een urn of een plek samen, naast elkaar. We bieden de vrijheid om een (beschikbare) plek te kiezen die bij jou past.

Dit doe je niet alleen. Een informatiemedewerker van natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust legt uit wat mogelijk is en ondersteunt je bij het maken van deze keuze.

Een plek vastleggen

Vooraf wordt met zorg bepaald waar natuurbegraven mogelijk is op Landgoed Christinalust. De natuur speelt hierin een belangrijke rol, bomen krijgen genoeg ruimte om te groeien en voor sommige dieren is Landgoed Christinalust een thuis. Hiermee houden we rekening bij het bepalen van de plekken. Heb je een plek gevonden die je aanspreekt, dan kunnen we die plek voor je reserveren. Een gereserveerde plek wordt vervolgens vastgelegd in het kadaster en je ontvangt een natuurgrafakte waarop de exacte plek staat aangegeven.

Verzekerd van eeuwige grafrust

Reserveer je een plek op onze natuurbegraafplaats, dan heb je voor eeuwig het recht om daar begraven te worden. Nabestaanden krijgen geen vragen over het verlengen van het grafrecht. In een grafakte wordt het eeuwigdurend grafrecht vastgelegd. In deze akte staan onder andere de coördinaten van de plek vermeld. Op de hele natuurbegraafplaats is een kwalitatieve verplichting gevestigd. Deze kwalitatieve verplichting is vastgelegd door een notaris en waarborgt het eeuwige recht op begraven op de door jou gereserveerde plek. Een laatste rustplaats betekent dus een eigen stuk natuur dat voor altijd van jou zal zijn.

Draag bij aan de natuur van Nederland

Natuurbegraven Nederland wil de natuur in Nederland verder ontwikkelen en behouden voor de generaties na ons. We werken daarom nauw samen met Natuurmonumenten. De natuur waarin je een laatste rustplaats kiest, blijft altijd van jou en blijft voor altijd natuur. Voor elk natuurgraf reserveren wij een deel van de opbrengsten voor Natuurmonumenten, die in de toekomst zorgdraagt voor het natuurgebied Landgoed Christinalust.

Natuurbegraven Nederland zorgt voor het beheer van het natuurgebied en de natuurgraven. Na de laatste natuurbegraving neemt Natuurmonumenten het beheer van het natuurgebied over. We blijven dus altijd zorgen voor het natuurgraf; je nabestaanden hoeven dat niet te doen.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren?

Ja, dat is mogelijk waar de natuur dit toelaat. Vooraf is bepaald waar natuurgraven mogen komen binnen het natuurgebied. Hierbij is ook rekening gehouden met twee of meer natuurgraven naast elkaar. Op dit moment is reserveren nog niet mogelijk.

Kan ik al een plek reserveren op Landgoed Christinalust?

Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is nog niet geopend en het is nu ook nog niet mogelijk om een plek te reserveren. Zodra de natuurbegraafplaats wordt geopend, volgt hier meer informatie over. Je kunt je ook altijd inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust.

Kan ik een plek op Landgoed Christinalust reserveren zonder langs te komen?

Zodra Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is geopend, is dat mogelijk. Wanneer het zover is, zullen we de informatie hiervoor delen. Je kunt je ook altijd inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust.

Heb je nog meer vragen? Kijk dan op onze pagina met alle veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij of spreek je liever een van onze medewerkers? Neem dan contact met ons op.

Je kunt je ook altijd inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan blijf je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten