Menu

De ceremonie

In het najaar van 2022 is de bouw van een klimaatneutraal informatie- en ceremoniegebouw gestart, aan de oostzijde van de Twekkelerplas. Hierbij gebruiken we onder andere hout van bomen die gekapt zijn voor de herinrichting van het natuurgebied. Vanaf einde voorjaar 2023 is het mogelijk om deze ruimte te reserveren voor een afscheidsceremonie. Tot die tijd denken we graag mee over de mogelijkheden voor een passend afscheid in de natuur.

Catering

Op de natuurbegraafplaats verzorgen we zelf geen catering, dit is wel mogelijk via een externe cateraar. Omdat de natuurbegraafplaats in ontwikkeling is kunnen we nog niet overal stroom garanderen, vandaar dat het belangrijk is om te overleggen over de mogelijkheden. Samen kijken we een passende invulling.

Noaberschap

In tijden van rouw heeft je eigen buurt wellicht een belangrijke rol bij een uitvaart. Er is voldoende ruimte om invulling te geven aan het noaberschap bij een afscheid op de natuurbegraafplaats.

Audiovisuele ondersteuning

Omdat de natuurbegraafplaats in ontwikkeling is kunnen we niet overal stroom en netwerkverbindingen garanderen. Uiteraard blijft het mogelijk om een afscheid met muziek te ondersteunen, belangrijk is om hierbij rekening te houden met de (nog) beperkte mogelijkheden.

  • Honden zijn, mits aangelijnd, welkom bij de begrafenis.
  • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
  • In het natuurgebied zijn open vuur, fakkels of vuurkorven niet toegestaan.

Tijden waarop een uitvaart mogelijk is

Een afscheid in de natuur kan plaatsvinden van maandag tot en met zaterdag tussen zonsopkomst en zonsondergang. De natuurbegraafplaats ligt in een beschermd natuurgebied, we houden rekening met de natuur en zijn daarom alleen actief in het gebied tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Dieren krijgen zo alle ruimte om uit te rusten of juist te jagen. We streven naar maximaal één uitvaart per dagdeel zodat nabestaanden de rust en ruimte hebben om afscheid te nemen.

Tijden waarop een uitvaart mogelijk is

  • Ochtend: ontvangst vanaf 09.00 uur, start ceremonie vanaf 09.30 uur.
  • Middag: ontvangst vanaf 13.30 uur, start ceremonie vanaf 14.00 uur.

In de zomermaanden is een afscheid in de avond ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Indien er apparatuur voor beeld en geluid moet worden opgebouwd of catering wordt aangeleverd, dan spreken we altijd in overleg met je af vanaf welk tijdstip dit mogelijk is.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten