Menu

Een afscheid in de natuur op jouw manier op Landgoed Christinalust

De stilte om je heen als de bodem net bedekt is met een laagje sneeuw in de winter. De eerste groene blaadjes en bloemknoppen als beloftes van een nieuwe lente. De warmte van de zomerzon waarin je je kunt ontspannen, en de herfstkleuren die het bos elk jaar weer betoveren. Net zoals de natuur kent ook het leven verschillende seizoenen. Een afscheid op de Overijsselse natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is altijd anders en vul je in op jouw manier.

Ceremonieruimte midden in de natuur

Op Landgoed Christinalust, tussen Hengelo en Enschede in, kun je op je eigen manier invulling geven aan een afscheid. Dit is mogelijk voor iedereen die op Landgoed Christinalust een plek gereserveerd heeft. Gebruikmaken van de verschillende ruimtes mag, maar hoeft niet. We denken graag mee over de mogelijkheden voor een passend afscheid in de natuur. Wil je hierover in gesprek, maak dan een afspraak.

Tijd, vrijheid en ruimte

Jouw naasten stellen de ceremonie helemaal naar eigen wens samen met een uitvaartondernemer. Wij stellen de natuur en onze ruimte beschikbaar en ondersteunen het afscheid op de natuurbegraafplaats. We maken tijd voor een passend afscheid, bieden ruimte voor een persoonlijke invulling en geven vrijheid om het op jouw manier te doen. Een afscheid op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is mogelijk in de ochtend of middag, en in de zomermaanden ook in de avond.

Onderdeel van de Twentse natuur

Met een eigen plek in de natuur draag je bij aan de ontwikkeling en versterking van de natuur op een natuurbegraafplaats. Zo ook op de natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust. Samen met Natuurmonumenten en Stichting Nieuwe Natuur realiseren we meer natuur in Nederland én zorgen we voor de natuur die er al is. Een natuurgraf is een onderdeel van deze natuur, waardoor er bepaalde dingen juist wel en niet mogen tijdens een uitvaart. Zo behouden we het karakter, de kracht en de schoonheid van het natuurgebied.

 • De natuurgraven worden enkel gemarkeerd met een houten gedenkteken met eenvoudige persoonlijke inscriptie. (Het bestel- en leverproces van de gedenktekens loopt via de natuurbegraafplaats.)
 • Sieraden en een bril mogen niet worden begraven.
 • Kleding van de overledene moet van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn zoals katoen, wol, zijde of linnen.
 • Bloemstukken en bloemen worden 2 weken na de natuurbegrafenis weggehaald.
 • Losse snijbloemen en veldbloemen zonder verpakking, ijzerdraad, touw of steekschuim mogen altijd worden neergelegd. Na 5 tot 7 dagen halen wij de bloemen weg.
 • Het is niet toegestaan om zelf bomen, struiken of bloemen aan te planten of te zaaien.
 • Het is niet toegestaan om (wens)ballonnen op te laten.
 • Op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is open vuur niet toegestaan.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.  Faciliteiten op Landgoed Christinalust

  • Ceremonieruimte aan de Twekkelerplas
   Onze ceremonieruimte biedt plaats aan 100 gasten. Het is mogelijk om muziek af te spelen en beelden weer te geven tijdens de ceremonie.

  Contact

  Wil je meer weten over de mogelijkheden rondom een afscheid op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 053 3035230 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

  Logo Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

  Logo Natuurmonumenten