Menu

Een natuurgraf

Een eigen laatste rustplaats in de openheid van de natuur van Landgoed Christinalust kiezen mensen zelf. Voor eeuwig. Een natuurgraf is onderdeel van de natuur die voor altijd natuur zal blijven. Samen met Natuurmonumenten werken we actief aan behoud, bescherming en ontwikkeling van natuur. Om dit waar te kunnen maken houden we ook tijdens een uitvaart rekening met de natuur. We leggen je graag uit hoe we dit doen.

Na de afscheidsceremonie wordt de overledene begraven op de plek die is vastgelegd. Een medewerker van de natuurbegraafplaats loopt voor bij de gang naar het natuurgraf en begeleidt de begraving. De natuurbeheerders van Landgoed Christinalust bereiden het natuurgraf voor en sluiten dit na de begraving.

Een natuurgraf en de natuur

We zorgen er samen voor dat we de natuur zo min mogelijk verstoren. Om die reden mag het materiaal van een kist, mand, baar of wade alleen van natuurlijk afbreekbaar materiaal zijn. Ook de kleding van de overledene moet afgebroken kunnen worden in de natuur; denk aan wol, linnen, katoen, hennep of jute. We vragen sieraden en een bril te verwijderen, deze mogen niet worden begraven.

Bij een natuurgraf 

  • Kan gemarkeerd worden met een houten gedenkteken met een (eenvoudige) persoonlijke inscriptie.
  • Mogen bij de begrafenis rouwstukken of -bloemen worden gelegd. Bij voorkeur van natuurlijke en biologische materialen om de natuur en de dieren die op Landgoed Christinalust leven te beschermen. Deze rouwstukken verwijderen wij twee weken na de natuurbegrafenis.
  • Mogen losse veld- en snijbloemen altijd worden neergelegd. Wij verwijderen bloemen na 5 tot 7 dagen of als ze eerder verwelken.
  • Mogen geen bomen, struiken of bloemen worden geplant of gezaaid.

Tarievenoverzicht

Natuurgraven Tarieven
Natuurgraf voor 1 persoon € 4.700
Natuurgaf voor 1 persoon met gedenkboom
Bij bepaalde natuurgraven, die na overlijden worden vastgelegd, kan een gedenkboom worden geplant.
€  5.200
Natuurgraf voor 2 personen – naast elkaar in één natuurgraf € 8.450
Natuurgraf voor 2 personen – boven elkaar in één natuurgraf € 8.150
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving €6.350
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn € 5.650
Urnennatuurgraf voor de urn of as voor 1 persoon € 2.000
Urnennatuurgraf voor de urn of as vor 2 personen € 2.950
Vlindergrafje voor (stil) geboren baby’s tot 24 weken zwangerschap € 600
Kindernatuurgraf voor kinderen tot 12 jaar € 2.350

De prijzen van de natuurgraven zijn inclusief een houten gedenkteken. Het is mogelijk een persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Bovenstaande kosten hebben enkel betrekking op het soort natuurgraf. Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief begraafkosten en de kosten voor materialen van bijvoorbeeld een kist, mand, wade of urn.

Begraafkosten  Tarieven
Begraving € 675
Urn- of asbegraving € 325

 

Overige diensten Tarieven
Dienstverlening herbegraven
De coördinatie van een herbegraving, zoals de afstemming met de gemeente, het regelen van een kist, het vervoer en de herbegraving. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het vervoer zelf, de uitvoering van de werkzaamheden door derden en de materialen.
€ 300
Gebruik ceremonieruimte aan de Twekkelerplas € 575
Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten