Menu

Een natuurbegrafenis op Landgoed Christinalust

Natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust is in ontwikkeling. Het natuurgebied waar van generatie op generatie voor is gezorgd wordt een dierbare plek voor nabestaanden. In een gedeelte van het natuurgebied is begraven in de natuur mogelijk. Vanaf mei 2023 is natuurbegraven in het gehele natuurgebied mogelijk. Omdat het ceremoniegebouw nog in ontwikkeling is zijn er tot die tijd beperkte mogelijkheden voor een ceremonie. Neem contact met ons op om te bespreken wat kan.

Op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust wordt begraven in natuurlijk materiaal. Er zijn plekken bestemd voor een natuurgraf voor een kist, mand of baar met wade en er zijn plekken bestemd voor een urn of as. Het uitstrooien van as is niet toegestaan in het natuurgebied, dit kan alleen ín een urnengraf.

Een uitvaart vastleggen

Ben je bij een familie en wil je een uitvaart vastleggen? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Bel 053 3035230 van maandag tot en met zaterdag van 9.00-17.00 uur. Je krijgt dan een medewerker van de natuurbegraafplaats aan de telefoon.

Bel op zondag en na openingstijden naar de uitvaartlijn van Infinea 053 3035231. Een medewerker legt dan de datum en het dagdeel van de uitvaart vast. Vanaf maandag kun je weer bellen met de natuurbegraafplaats 053 3035230 om de verdere details te bespreken.

Zijn de nabestaanden die je begeleidt geïnteresseerd in een laatste, eeuwige rustplaats in de natuur, maar hebben ze nog geen plek vastgelegd? Dan maken wij zo spoedig mogelijk een afspraak met de nabestaanden zodat zij een natuurgraf uit kunnen kiezen.

  • Geef tijdig door voor welke omhulling is gekozen en wat de afmetingen zijn van de kist, mand of baar met wade.
  • De gang naar het natuurgraf gebeurt te voet omdat er geen gemotoriseerde voertuigen zijn toegestaan in het natuurgebied.
  • Er is een boskar beschikbaar voor mensen die moeilijk kunnen lopen. Reserveer deze een paar dagen voor de uitvaart.
  • Meestal begeleidt het gezelschap zelf de loopkoets. Doen zij dit niet zelf, dan zijn er dragers nodig; bespreek dit dus vooraf met de familie.
  • Bij het natuurgraf mogen de nabestaanden de kist zelf laten dalen met touwen onder begeleiding van een medewerker van de natuurbegraafplaats. Wanneer nabestaanden de kist niet zelf willen laten dalen, zijn er dragers nodig. Bespreek dit dus vooraf met de familie.
  • In overleg kan er gebruikgemaakt worden van een lift.
Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten