Menu

Een natuurbegrafenis op Landgoed Christinalust

Een afscheid in de natuur is mogelijk voor iedereen die een plek heeft op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust. Een natuurgraf kiezen en reserveren kan al bij leven. Nabestaanden kunnen ook na het overlijden en enkele dagen voor de uitvaart een natuurgraf vastleggen.

Op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust wordt begraven in natuurlijk materiaal. Er zijn plekken bestemd voor een natuurgraf voor een kist, mand of baar met wade en er zijn plekken bestemd voor een urn of as. Het uitstrooien van as is niet toegestaan in het natuurgebied, dit kan alleen ín een urnengraf.

Een uitvaart vastleggen

Ben je bij een familie en wil je een uitvaart vastleggen? Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Bel 053 3035230 van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 uur. Je krijgt dan een medewerker van de natuurbegraafplaats aan de telefoon.

Bel op zaterdag, zondag en na openingstijden naar de uitvaartlijn van Infinea 053 3035231. Een medewerker legt dan de datum en het dagdeel van de uitvaart vast. De eerstvolgende werkdag bel je met de natuurbegraafplaats op 053 3035230 voor de verdere details.

Zijn de nabestaanden die je begeleidt geïnteresseerd in een laatste, eeuwige rustplaats in de natuur, maar hebben ze nog geen plek vastgelegd? Neem dan contact met ons op voor een afspraak, zodat we samen een plek uit kunnen kiezen.

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je als uitvaartondernemer op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust?

Meld je via een mail aan voor de nieuwsbrief.

  • Geef tijdig door voor welke omhulling is gekozen en wat de afmetingen zijn van de kist, mand of baar met wade.
  • De gang naar het natuurgraf gebeurt te voet omdat er geen gemotoriseerde voertuigen zijn toegestaan in het natuurgebied. Wij beschikken over een loopkoets.
  • Meestal begeleidt het gezelschap zelf de loopkoets. Doen zij dit niet zelf, dan zijn er dragers nodig; bespreek dit dus vooraf met de familie.
  • Er is een boskar beschikbaar voor mensen die moeilijk kunnen lopen. Reserveer deze een paar dagen voor de uitvaart.
  • Bij het natuurgraf mogen de nabestaanden de kist zelf laten dalen met touwen onder begeleiding van een medewerker van de natuurbegraafplaats. Wanneer nabestaanden de kist niet zelf willen laten dalen, zijn er dragers nodig. Bespreek dit dus vooraf met de familie.
  • In overleg kan er gebruikgemaakt worden van een lift.

Natuurbegraven Nederland en Loop Biotech

Begraven in de natuur op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland is alleen mogelijk in materialen die door de natuur worden afgebroken. Door de handen ineen te slaan met Loop Biotech is er nu een nog duurzamere manier van begraven in de natuur mogelijk. Met de mogelijkheid om te kiezen voor een natuurgraf met een Loop kist of Loop urn werken we samen aan een gezonde bodem, waar een sterke natuur mee begint.

Ben je benieuwd naar hoe het verder in zijn werk gaat, wat dit voor jou als uitvaartondernemer betekent en welke mogelijkheden er zijn? Lees dan hier het antwoord op de meest gestelde vragen.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten