Menu

Mogelijkheden en tarieven op Landgoed Christinalust

Een eigen plek in de natuur is voor altijd, en kies je zelf. Met een natuurgraf draag je bij aan het behoud van de Nederlandse natuur. Een laatste rustplaats is namelijk voor eeuwig, de plek zal voor altijd natuur blijven. Op een natuurbegraafplaats kun je kiezen voor een natuurgraf voor een lichaamsbegraving, een plek voor een urn of de as, of beide als je samen voor natuurbegraven kiest. Je kunt een plek reserveren bij leven, zodat alles goed geregeld is voor later. Maar ook kunnen nabestaanden een plek vastleggen na het overlijden van een dierbare.

Ligging

Om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, versterking en het behoud van de natuur, zijn de beschikbare plekken voor begraven in de natuur zorgvuldig ingemeten. Hierbij is rekening gehouden met de natuur zodat bomen voluit kunnen blijven groeien en het leefgebied van dieren onverstoord blijft. Een medewerker van de natuurbegraafplaats kan tijdens een persoonlijke, informatieve wandeling door de natuur laten zien welke mogelijkheden er op de verschillende plekken zijn.

Wat kost natuurbegraven op Landgoed Christinalust?

Natuurgraven Tarieven
Natuurgraf voor 1 persoon
Een laatste rustplaats midden in de natuur. Ook een herbegraving is mogelijk in een natuurgraf.
€ 4.500
Natuurgraf voor 1 persoon met gedenkboom
Bij sommige natuurgraven kan een gedenkboom worden geplant.
€ 5.050
Natuurgraf voor 2 personen
Kies je samen één plek uit, dan is een natuurgraf met eeuwigdurende grafrust voor 2 personen op sommige plekken mogelijk.
 € 8.150
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn
Kiest één persoon voor begraven en de ander voor cremeren, dan kun je de urn bijplaatsen in het natuurgraf.
€ 5.450
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving
Kies je zelf voor een natuurgraf en ligt een dierbare overledene ergens anders begraven? Het is mogelijk om een natuurgraf uit te zoeken, waarbij de dierbare overledene bij jouw natuurgraf herbegraven wordt.
 € 6.100
Urnennatuurgraf voor 1 persoon
Een natuurgraf voor de as of de urn van 1 persoon. Lees hier meer over de mogelijkheden.
€ 2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen
Een natuurgraf voor de urnen of de as van 2 personen. Lees hier meer over de mogelijkheden.
€ 2.950
Vlindergrafje
Speciaal voor stilgeboren kindjes (tot 24 weken zwangerschap).
€ 575
Kindergraf
Een natuurgraf voor kinderen tot en met 12 jaar.
€ 2.250

De prijzen van de natuurgraven zijn inclusief een houten gedenkteken. Het is mogelijk een persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Bovenstaande kosten hebben enkel betrekking op het soort natuurgraf. Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief begraafkosten en de kosten voor materialen van bijvoorbeeld een kist, mand, wade of urn.

Begraafkosten  Tarieven
Begraving € 650
Urn- of asbegraving  € 325

 

Overige diensten Tarieven
Dienstverlening herbegraven
De coördinatie van een herbegraving, zoals de afstemming met de gemeente, het regelen van een kist, het vervoer en de herbegraving. Deze kosten zijn exclusief de kosten voor het vervoer zelf, de uitvoering van de werkzaamheden door derden en de materialen.
€ 300

Natuurbegraven in een Loop kist of urn

Lees hier alles over de mogelijkheden en tarieven voor een kist of urn gemaakt van mycelium.

Houten gedenkteken
Om een dierbare plek te markeren, bieden we de mogelijkheid tot het plaatsen van een houten gedenkteken, dat wordt, eenmalig kosteloos, geleverd door de natuurbegraafplaats. Het gedenkteken is onbehandeld en vergankelijk en wordt uiteindelijk één met de natuur. Het is mogelijk een eenvoudige persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Om de natuur de ruimte te geven, mogen alleen losse snijbloemen of veldbloemen bij de plek worden neergelegd, zonder verpakking, ijzerdraad, steekschuim of touw.

Betalen en uitvaartverzekering
De kosten voor een laatste rustplaats in de natuur worden eenmalig betaald. Je hebt daarmee voor altijd het recht om op de door jou gereserveerde plek begraven te worden. Het tarief voor een natuurgraf is exclusief begraafkosten. Begraafkosten kunnen eventueel ook later worden voldaan. De begraafkosten zijn variabel, je betaalt het tarief dat geldt op het moment van betalen.

Ook met een uitvaartverzekering kun je bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert kan het zijn dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Per verzekering kan dat verschillen, wij adviseren daarom contact op te nemen met je uitvaartverzekeraar.

Wisselen van plek
Mochten de persoonlijke omstandigheden daar om vragen bieden wij de mogelijkheid om, binnen de aangesloten natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland of op de natuurbegraafplaats zelf, van plek te wisselen. Hier kunnen eventueel kosten aan verbonden zijn.

Direct antwoord op Veelgestelde vragen

Kan ik al een plek reserveren op Landgoed Christinalust?

Ja, dat is mogelijk. We begrijpen dat niet elke persoonlijke situatie zich leent om het natuurgebied te bezoeken. Je kunt op afstand een eigen plek reserveren, en de vrije keuze behouden om later een exacte plek uit te (laten) kiezen.

Kan ik Landgoed Christinalust bezoeken?

De natuurbegraafplaats is dagelijks vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Op de hoogte blijven? Hou dan deze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt ook direct contact met ons opnemen.

Hoeveel plekken zijn er beschikbaar op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust?

Zodra we de ontwikkeling van het gebied hebben afgerond, kunnen we aangeven hoeveel plekken er beschikbaar zullen zijn.

Wat houdt eeuwige grafrust precies in?

Eeuwigdurende grafrust betekent voor nu en altijd recht op jouw laatste rustplaats in de natuur. Deze rust is voor altijd verzekerd. Een natuurgraf wordt notarieel geborgd vandaag de dag en voor altijd bewaard door Natuurmonumenten, als toekomstig beheerder van het gebied. Lees hier meer over eeuwige grafrust.

Meer vragen?

Staat je vraag er niet tussen of heb je nog meer vragen? Kijk dan op de algemene pagina met veelgestelde vragen over natuurbegraven, of neem contact met ons. We helpen je graag verder.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten