Menu

Mogelijkheden en tarieven op Landgoed Christinalust

Een eigen plek in de natuur is voor altijd, en kies je zelf. Met een natuurgraf draag je bij aan het behoud van de Nederlandse natuur. Een laatste rustplaats is namelijk voor eeuwig, de plek zal voor altijd natuur blijven. Op een natuurbegraafplaats kun je kiezen voor een natuurgraf voor een lichaamsbegraving, een plek voor een urn of de as, of beide als je samen voor natuurbegraven kiest. Je kunt een plek reserveren bij leven, zodat alles goed geregeld is voor later. Maar ook kunnen nabestaanden een plek vastleggen na het overlijden van een dierbare.

Ligging

Om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling, versterking en het behoud van de natuur, zijn de beschikbare plekken voor begraven in de natuur zorgvuldig ingemeten. Hierbij is rekening gehouden met de natuur zodat bomen voluit kunnen blijven groeien en het leefgebied van dieren onverstoord blijft. Een medewerker van de natuurbegraafplaats kan tijdens een persoonlijke, informatieve wandeling door de natuur laten zien welke mogelijkheden er op de verschillende plekken zijn.

Wat kost natuurbegraven op Landgoed Christinalust?

Natuurbegraven Nederland beheert verschillende natuurbegraafplaatsen in Nederland. Onderstaande tarieven gelden voor alle natuurbegraafplaatsen.

Natuurgraven Tarieven 
Natuurgraf voor 1 persoon
Een laatste rustplaats midden in de natuur. Ook een herbegraving is mogelijk in een natuurgraf.
€4.700
Natuurgraf voor 1 persoon met gedenkboom
Een laatste rustplaats in de natuur waarbij een gedenkboom wordt geplant (enkel bij overlijden).
€5.200
Natuurgraf voor 2 personen – naast elkaar
Naast elkaar in 1 natuurgraf.
€8.450
Natuurgraf voor 2 personen – boven elkaar
Boven elkaar in 1 natuurgraf.
€8.150
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 herbegraving €6.350
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn
Lees hier meer over de mogelijkheden.
€5.650
Urnennatuurgraf voor 1 persoon
Een natuurgraf voor de as of de urn van 1 persoon. Lees hier meer over de mogelijkheden.
€2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen
Een natuurgraf voor de urnen of de as van 2 personen. Lees hier meer over de mogelijkheden.
€2.950
Vlindernatuurgrafje
Speciaal voor (stil)geboren kindjes tot 24 weken zwangerschap.
€600
Kindernatuurgraf
Een natuurgraf voor kinderen tot 12 jaar.
€2.350

De prijzen van de natuurgraven zijn inclusief een houten gedenkteken. Het is mogelijk een persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Bovenstaande kosten hebben enkel betrekking op het soort natuurgraf. Je betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief begraafkosten en de kosten voor materialen van bijvoorbeeld een kist, mand, wade of urn.

Staat je gewenste keuze voor een laatste rustplaats in de natuur niet in bovenstaand formulier? Neem dan contact met ons op.

Begraafkosten  Tarieven
Begraving €675
Urn- of asbegraving €325
Begraafkosten van tegelijk (her)begraven van 2 kisten in één natuurgraf – naast elkaar €895
Begraafkosten van tegelijk (her)begraven van 2 kisten in één natuurgraf – boven elkaar
€750

 

Overige kosten Tarieven
Vervanging gedenkteken €250
Dienstverlening herbegraven €300
Administratiekosten wisselen van plek €300

 

Ceremonieruimte Tarieven
Ceremonieruimte
Inclusief beeld en geluid.
€575

 

Natuurbegraven in een Loop kist of urn

Lees hier alles over de mogelijkheden en tarieven voor een kist of urn gemaakt van mycelium.

Houten gedenkteken
Om een dierbare plek te markeren, bieden we de mogelijkheid tot het plaatsen van een houten gedenkteken, dat wordt, eenmalig kosteloos, geleverd door de natuurbegraafplaats. Het gedenkteken is onbehandeld en vergankelijk en wordt uiteindelijk één met de natuur. Het is mogelijk een eenvoudige persoonlijke boodschap te laten frezen in het hout.

Om de natuur de ruimte te geven, mogen alleen losse snijbloemen of veldbloemen bij de plek worden neergelegd, zonder verpakking, ijzerdraad, steekschuim of touw.

Betalen en uitvaartverzekering
De kosten voor een laatste rustplaats in de natuur worden eenmalig betaald. Je hebt daarmee voor altijd het recht om op de door jou gereserveerde plek begraven te worden. Het tarief voor een natuurgraf is exclusief begraafkosten. Begraafkosten kunnen eventueel ook later worden voldaan. De begraafkosten zijn variabel, je betaalt het tarief dat geldt op het moment van betalen.

Ook met een uitvaartverzekering kun je bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert kan het zijn dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Per verzekering kan dat verschillen, wij adviseren daarom contact op te nemen met je uitvaartverzekeraar.

Wisselen van plek
Mochten de persoonlijke omstandigheden daar om vragen bieden wij de mogelijkheid om, binnen de aangesloten natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland of op de natuurbegraafplaats zelf, van plek te wisselen. Hier kunnen eventueel kosten aan verbonden zijn.

Direct antwoord op Veelgestelde vragen

Kan ik al een plek reserveren op Landgoed Christinalust?

Ja, dat is mogelijk. We begrijpen dat niet elke persoonlijke situatie zich leent om het natuurgebied te bezoeken. Je kunt op afstand een eigen plek reserveren, en de vrije keuze behouden om later een exacte plek uit te (laten) kiezen.

Kan ik Landgoed Christinalust bezoeken?

De natuurbegraafplaats is dagelijks vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Op de hoogte blijven? Hou dan deze website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Je kunt ook direct contact met ons opnemen.

Hoeveel plekken zijn er beschikbaar op natuurbegraafplaats Landgoed Christinalust?

Zodra we de ontwikkeling van het gebied hebben afgerond, kunnen we aangeven hoeveel plekken er beschikbaar zullen zijn.

Wat houdt eeuwige grafrust precies in?

Eeuwigdurende grafrust betekent voor nu en altijd recht op jouw laatste rustplaats in de natuur. Deze rust is voor altijd verzekerd. Een natuurgraf wordt notarieel geborgd vandaag de dag en voor altijd bewaard door Natuurmonumenten, als toekomstig beheerder van het gebied. Lees hier meer over eeuwige grafrust.

Meer vragen?

Staat je vraag er niet tussen of heb je nog meer vragen? Kijk dan op de algemene pagina met veelgestelde vragen over natuurbegraven, of neem contact met ons. We helpen je graag verder.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten