• Schoorsveld
  • Natuur

Zaterdag 2 november 2019 Een geslaagde natuurwerkdag

Zaterdag 2 november organiseerden we weer een natuurwerkdag op Schoorsveld. Alweer voor de zesde keer sinds de opening van Schoorsveld werd ook dit keer door een grote groep hard gewerkt om de natuur op Schoorsveld een handje te helpen. Ook nu was er voor iedereen een passende en leuke activiteit.

Zo zijn de berken en dennen (ontstaan uit zaailingen) rondom de vennen gesnoeid en verwijderd. Op deze manier houden we de vennen open van dichtbegroeide, houtige beplanting, en voorkomen we dat een ven verbost. Een leuke -en vooral voor de vennen van Schoorsveld- zeer nuttige klus.

Achterin, bij het Gagelbos is tijdens de natuurwerkdag hard gewerkt om het bos vrij te zetten van de dichte begroeiing van berken. Het tak- en tophout is op een ril gelegd; hier profiteren insecten en allerlei soorten vogels, muizen en egels van. Zij kunnen de ril gebruiken als nestplaats, beschutting en voedselbron. Er is de komende tijd nog veel werk te verzetten op Schoorsveld. De werkzaamheden rondom het ven zullen vaker nodig zijn; jonge berkjes, de pionieren, steken graag als eerste de kop op.

Ondanks het slechte weer was het een zeer geslaagde dag die goed verlopen is. Na de welbekende soep en worstenbroodjes, hebben we deze fijne en vooral nuttige ochtend rond 13.00 uur afgesloten. Wij willen iedereen bedanken die zich vrijwillig voor Schoorsveld heeft ingezet en hopen bij een volgende natuurwerkdag weer op zo’n prachtige opkomst.

Vele groeten van team Schoorsveld