• Schoorsveld
  • Organisatie

Even voorstellen... Martine Wolfs

“Wààr werk jij?”, deze vraag wordt me regelmatig gesteld. En wat ben ik dan trots om te vertellen over natuurbegraafplaats Schoorsveld en mijn rol als informatiemedewerker. Een rol die me op het lijf geschreven is…., want als ‘communicatief wezen’ gaat mijn hart sneller kloppen van ontmoetingen met mensen.

Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Martine Wolfs, 46 jaar, en afkomstig uit ‘gemeenteland’. Bijna twintig jaar heb ik bij diverse gemeenten, waaronder Baarle-Nassau en Dongen, als communicatiemedewerker gewerkt. Mensen informeren, luisteren en verbinden; het is mooi en dankbaar werk om als echt ‘mensen-mens’ te mogen doen. In mijn vrije tijd ben ik ook actief als ‘trouwmevrouw’. Dan verbind ik als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand mensen met elkaar. Ik mag liefdesverhalen vertellen en er zijn op een belangrijk levensmoment.

De stap om te gaan spreken bij afscheidsceremonies was niet zo heel erg groot. Mijn eigen ervaringen met afscheid van dierbaren en de confrontatie met mijn eigen sterfelijkheid speelden daarbij een belangrijke rol. Maar ook bij afscheid gaat het om de liefde en wat de ander voor jou persoonlijk betekend heeft. Zelfs bij verdriet is het heel dankbaar om een familie te kunnen ondersteunen bij het laatste afscheid.

Mijn werkzaamheden als uitvaartspreker heb ik echter stop gezet toen ik op Schoorsveld kwam. De rust die de regelmatige werktijden mij en mijn gezin geeft, én het werken in een hecht en fijn team, gaven de doorslag!

De liefde voor de natuur, met name voor prachtige veldbloemen, bracht mijn moeder op me over. Zij was jarenlang akela bij de welpen. Haar kennis én alle nieuw opgedane natuurinformatie op Schoorsveld, geef ik graag weer aan jou door. Ik hoop je binnenkort een keer te ontmoeten op Schoorsveld!

Een verbindende groet,

Martine