• Schoorsveld
  • Organisatie

Even voorstellen... Rutger Suiker

Mijn naam is Rutger Suiker, natuurbeheerder op Schoorsveld en hier werkzaam vanaf maart 2019. Ik kom uit Valkenswaard en woon nu in Geldrop. Gemiddeld vier dagen per week zorg ik samen met Marcel voor de natuur op Schoorsveld en de graven die daar zijn.

Het is erg leuk en zeer afwisselend werk. Ik zie een natuurgebied, dat volop in ontwikkeling is, groeien.

Voorheen heb ik in mijn werkzame leven van alles gedaan. Zo ben ik op mijn 18e in de transportsector geraakt en op mijn 23e heb ik samen met mijn vrouw (destijds vriendin) bijna twee jaar rond de wereld gereisd. In één woord: fantastisch!! Ervaringen en inzichten gekregen waar ik de rest van mijn leven dankbaar voor ben. Het is een echte eyeopener geweest. Toen wij beiden weer terug zijn gekomen, ben ik een nieuw avontuur aangegaan op een zeilschip als matroos en ben ik dagelijks met gasten gaan zeilen op het Markermeer, het IJsselmeer en de Waddenzee. Wederom een ontzettend uitdagende baan die helaas geen lang leven heeft gekregen, omdat ik heimwee naar mijn meisje kreeg. Uiteindelijk weer in de transportsector terecht gekomen en na wat infodagen op diverse scholen bezocht te hebben, de knoop doorgehakt en gestart met de opleiding Bos en Natuurbeheer in Velp. Deze heb ik onlangs met goed gevolg afgerond.

Ik kijk ernaar uit om u hier op Schoorsveld persoonlijk te ontmoeten en uw vragen te beantwoorden.

Warme groet,
Rutger Suiker