• Schoorsveld
  • Natuur

Een terugblik Opening natuurgebied De Meelakkers

16 december was het zo ver. De Meelakkers, een nieuw natuurgebied, werd geopend door de burgemeester van gemeente Geldrop-Mierlo, de burgemeester van gemeente Heeze-Leende en Stichting Nieuwe Natuur. Een relatief klein stukje natuur van grote betekenis, dicht bij natuurbegraafplaats Schoorsveld.

De Meelakkers, een voormalig weiland, vormt de schakel tussen twee natuurgebieden in gemeente Heeze-Leende en gemeente Geldrop-Mierlo. Een poel moet hier de perfecte leefomstandigheden bieden voor diersoorten als de boomkikker, de kamsalamander en de knoflookpad. Deze padden kunnen door de Meelakkers van natuurgebied naar natuurgebied gaan. Hiermee wordt ingezet op meer biodiversiteit in de gemeente in de toekomst.

Stichting Nieuwe Natuur

Stichting Nieuwe Natuur is een initiatief van Natuurbegraven Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten. De stichting is ontstaan vanuit de wens om meer natuur en waardevolle landschappen in Nederland te realiseren. De Meelakkers is 1 van de 9 projecten van Stichting Nieuwe Natuur. Er is al nieuwe natuur gerealiseerd in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Hoe draag jij bij?

Wanneer je een plek vastlegt op natuurbegraafplaats Schoorsveld draag je bij aan Stichting Nieuwe Natuur. Een gedeelte van de opbrengst wordt namelijk gebruikt om nieuwe natuur te realiseren in Nederland. Bekijk hieronder de video van de opening van de Meelakkers.

Pas instellingen voor [wt_cli_manage_consent] aan