Menu
Direct naar handige links

Een blijvende plek voor een urn of as Een urnengraf op Schoorsveld

Op natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze is het mogelijk de urn of de as van een dierbare een blijvende plek te geven. Deze laatste rustplaats kun je zelf al vastleggen voor later, maar het is ook mogelijk om een plek uit te kiezen voor een overleden dierbare. Een urnennatuurgraf op Schoorsveld betekent een blijvende herinneringsplek waar je altijd naartoe kunt gaan om te herdenken.

Direct naar
Sluit
Over Schoorsveld

Wat is een urnennatuurgraf?

Een urnennatuurgraf is een natuurgraf waarin een urn of de as wordt begraven of verstrooid. Op natuurbegraafplaats Schoorsveld kun je een urn van natuurlijk afbreekbaar materiaal begraven of je kunt de as verstrooien ín een urnengraf. Deze laatste rustplaats gaat, net zoals een natuurgraf voor begraven, op in de natuur en kan worden gemarkeerd met een houten gedenkteken.

Een urnengraf is overal in de natuur van Schoorsveld mogelijk, in het open veld of beschut onder de bomen. Een plek voor 1 persoon of samen, dicht bij elkaar. Er zijn ook combinaties mogelijk, waarbij de een kiest voor cremeren en de ander voor begraven. De urn wordt dan bijgeplaatst in een natuurgraf voor begraven.

Meer weten?

Lees meer over de mogelijkheden van een natuurgraf voor een urn en ontdek de natuur van Schoorsveld in de brochure.

Hoe werkt het?

Ruim een maand na een crematie wordt de as vrijgegeven. Besluit je de as een blijvende plek op Schoorsveld te geven dan kun je je persoonlijke wensen voor een urnbegraving met ons bespreken. We leggen je graag uit hoe het werkt:

  • Samen met een medewerker wandel je door de natuur en verken je de beschikbare plekken.
  • Je legt een urnennatuurgraf vast voor later of voor een dierbare, na crematie.
  • Je bent niet gebonden aan tijd voor de begraving van de urn of de as.
  • Zelf kies je een moment dat past en bespreekt dit met een medewerker.
  • Je kunt het houten gedenkteken zelf plaatsen wanneer dit minimaal 2 weken voor de urnbegraving is besteld.
    Het maken van een gedenkteken duurt ongeveer 2 weken na goedkeuring van het ontwerp.
  • Je kunt de as begraven in een natuurgraf, maar niet uitstrooien op een natuurbegraafplaats.

Kleine gezelschappen kunnen voorafgaand aan de urnbegraving een kop koffie drinken in ons informatiecentrum. Informeer vooraf bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.

Wat kost een urnennatuurgraf op Schoorsveld?

Er zijn verschillende natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. Onderstaande tarieven gelden voor alle natuurbegraafplaatsen.

Natuurgraven  Tarieven 
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn
Kiest één persoon voor begraven en de ander voor cremeren, dan kun je de urn bijplaatsen in het natuurgraf.
€ 5.650
Urnennatuurgraf voor 1 persoon
Een natuurgraf voor de as of de urn van 1 persoon
€ 2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen 
Dubbel urnengraf – natuurgraf voor twee urnen of de as
€ 2.950

In combinatie met Loop

Je kunt een natuurgraf voor een urn ook vastleggen in combinatie met een Loop urn, gemaakt van het wortelnetwerk van paddenstoelen. De keuze voor natuurbegraven wordt hiermee nóg duurzamer. Lees meer op de pagina over de combinatiemogelijkheden.

Ik ontvang graag een brochure

Wil je meer lezen over natuurbegraafplaats Schoorsveld? Vul onderstaand formulier in en ontvang de brochure.

Veelgestelde vragen

Welke materialen mogen er worden begraven?

Voor een natuurbegrafenis in een kist, mand, wade of voor het begraven van een urn of de as vragen we te kiezen voor natuurlijk afbreekbare materialen. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden.

Kan ik in het natuurgebied overal een plek uitzoeken?

De natuur is leidend op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. De plekken waar begraven in de natuur mogelijk is op de natuurbegraafplaatsen zijn nauwkeurig bepaald en uitgemeten, zodat de natuur zo min mogelijk wordt belast. Omdat we de natuur behouden en verbeteren zorgen we er op deze manier voor dat we geen schade aanrichten aan bijvoorbeeld wortels van een boom of belangrijke leef- en broedgebieden van dieren. Een medewerker kan deze plekken aanwijzen tijdens een bezoek aan een van onze natuurgebieden.

Mag je de natuurbegraafplaats altijd bezoeken?

De natuurbegraafplaatsen zijn altijd vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de natuur, tussen zonsopkomst en zonsondergang. Kom dus gerust wandelen, fietsen en genieten van de natuur. De informatiecentra kun je momenteel zes dagen per week bezoeken tijdens de openingstijden.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten