Menu

Natuurbegraafplaats Schoorsveld Een plek voor de urn of as

Natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze wordt omringd door Brabantse natuurgebieden. Twee vennen leiden je de natuur in waar gedeelten bos zich afwisselen met open velden. Midden in het groen is het mogelijk een laatste rustplaats uit te kiezen. Een natuurgraf is ook mogelijk voor de urn of as na crematie. Je kunt zelf, bij leven, een urnengraf in de natuur vastleggen. Maar het is ook mogelijk om een plek uit te kiezen voor een overleden dierbare.

Een urnengraf is een natuurgraf waarin een urn of de as wordt begraven of verstrooid. Op natuurbegraafplaats Schoorsveld kun je een urn van natuurlijk afbreekbaar materiaal begraven of je kunt de as verstrooien ín een urnengraf.

Steeds meer crematoria en uitvaartondernemers zijn vertrouwd met de wens om milieuvriendelijke materialen te gebruiken voor een urnbegraving. We vertellen je graag hoe het werkt.

Hoe werkt het?

Voor een urnbegraving ben je niet gebonden aan tijd. Je kiest zelf het moment waarop je de urn of as een plek geeft op de natuurbegraafplaats.

Een medewerker van de natuurbegraafplaats begeleidt dit keuzeproces waarin alle ruimte en tijd wordt genomen. Samen wandel je door de natuur en kies je zelf de plek die goed voelt. Omdat we rekening houden met de natuur, begraven we alleen urnen van natuurlijke afbreekbare materialen.

Tarieven

De kosten voor een urnenplek zijn als volgt:

Natuurgraven  Tarief per 1 mei 2022 Tarief per 1 april 2023
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn
Kiest één persoon voor begraven en de ander voor cremeren, dan kun je de urn bijplaatsen in het natuurgraf.
€ 5.150 € 5.450
Urnennatuurgraf voor 1 persoon
Een natuurgraf voor de as of de urn van 1 persoon
€ 2.000 € 2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen 
Dubbel urnengraf – natuurgraf voor twee urnen of de as
€ 2.800 € 2.950

Een urnbegraving in de natuur

Ongeveer 6 weken na een crematie wordt de as vrijgegeven. Besluit je de as een blijvende plek op Schoorsveld te geven dan kun je je persoonlijke wensen voor een urnbegraving met ons bespreken.

Je kunt een dierbare plek markeren met een houten gedenkteken. Wij regelen dit voor je en laten een naam, spreuk of symbool in het hout frezen als je dat mooi vindt. Na jouw akkoord laten wij het gedenkteken maken. Houd er rekening mee dat dit ongeveer twee weken duurt.

We zorgen ervoor dat de plek voor de urn klaar is op de dag van de urnbegraving. Het gedenkteken ligt dan klaar bij de plek of buiten, naast het informatiecentrum. Kleine gezelschappen kunnen voor of na de urnbegraving een kop koffie drinken in ons informatiecentrum. Informeer vooraf bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.

De as verstrooien

Op onze natuurbegraafplaatsen zijn geen strooivelden. As verstrooien over een veld of in het bos kan invloed hebben op de natuur; de as kan de grond voeden en daardoor kunnen planten zoals het zandblauwtje daar last van hebben. Het is daarom niet mogelijk om de as te verstrooien op de natuurbegraafplaats. Het kan wel ín een natuurgraf uitgestrooid worden.

Ik wil graag meer informatie. Neem contact met mij op.

  Mijn gegevens  Ontvang je graag de nieuwsbrief? (4x per jaar)

  *Deze velden zijn verplicht

  Logo Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

  Logo Natuurmonumenten