Menu

Wees welkom Breng een bezoek

In het zuidoostelijke puntje van Brabant, in het verlengde van de Strabrechtse Heide, ligt natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Een verborgen stuk natuur waar de weerspiegeling in het water van de vennen je tot rust brengt en waar het bos je omarmt en rust biedt. Als je goed luistert, én stil blijft zitten, ontmoet je misschien wel een ijsvogel die over het water scheert. Op deze schilderachtige plek van 25 hectare krijgt de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen.

De natuurbegraafplaats is dagelijks door iedereen te bezoeken. Van zonsopkomst tot zonsondergang kun je hier wandelen, genieten van het weer op een bankje in de zon en even stilstaan om in alle rust de schoonheid van de natuur te ervaren.

Informatie

Benieuwd naar de natuur en de mogelijkheden voor een laatste rustplaats voor eeuwig? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak zodat we alle tijd voor je hebben. Onze informatiemedewerkers leggen in een persoonlijk gesprek uit wat natuurbegraven is, hoe het in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn op natuurbegraafplaats Schoorsveld.

Tijdens een wandeling verkennen we samen het gebied. Als je slecht ter been bent en lopen lastig voor je is, dan is er een boskar beschikbaar.

Bereikbaarheid

Natuurbegraafplaats Schoorsveld ligt aan de Somerenseweg achter het crematorium in Heeze. Voor een bezoek aan de natuurbegraafplaats rijd je door over het zandpad. Voer het genoemde adres in op Google Maps of een navigatiesysteem en breng een bezoek. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats dichtbij het informatiecentrum.

De natuurbegraafplaats is het makkelijkst te bereiken met de auto.

Actuele informatie over een bezoek

Ook in coronatijd is iedereen nog steeds van harte welkom op onze natuurbegraafplaats, de natuur blijft dagelijks toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wandelen in de openheid van de natuur doet goed. Een gesprek over een eigen plek in de natuur is op dit moment gewoon mogelijk.

Als je corona gerelateerde klachten hebt of er wordt verwacht binnen te blijven, kun je helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

Openingstijden informatiecentrum Schoorsveld

Maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 16.00 uur

De natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Contactgegevens

Natuurbegraafplaats Schoorsveld
Somerenseweg 116
5591 TN Heeze
T: 040 303 23 00
E: contact@schoorsveld.nl

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op 040 303 23 00.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten