Menu

Wees welkom Breng een bezoek

In het zuidoostelijke puntje van Brabant, in het verlengde van de Strabrechtse Heide, ligt natuurbegraafplaats Schoorsveld in Heeze. Een verborgen stuk natuur waar de weerspiegeling in het water van de vennen je tot rust brengt en waar het bos je omarmt en rust biedt. Als je goed luistert, én stil blijft zitten, ontmoet je misschien wel een ijsvogel die over het water scheert. Op deze schilderachtige plek van 25 hectare krijgt de natuur alle ruimte om zich te ontwikkelen.

De natuurbegraafplaats is dagelijks door iedereen te bezoeken. Van zonsopkomst tot zonsondergang kun je hier wandelen, genieten van het weer op een bankje in de zon en even stilstaan om in alle rust de schoonheid van de natuur te ervaren.

Informatie

Benieuwd naar de natuur en de mogelijkheden voor een laatste rustplaats voor eeuwig? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak zodat we alle tijd voor je hebben. Onze informatiemedewerkers leggen in een persoonlijk gesprek uit wat natuurbegraven is, hoe het in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn op natuurbegraafplaats Schoorsveld.

Tijdens een wandeling verkennen we samen het gebied. Als je slecht ter been bent en lopen lastig voor je is, dan is er een boskar beschikbaar.

Bereikbaarheid

Natuurbegraafplaats Schoorsveld ligt aan de Somerenseweg achter het crematorium in Heeze. Voor een bezoek aan de natuurbegraafplaats rijd je door over het zandpad. Voer het genoemde adres in op Google Maps of een navigatiesysteem en breng een bezoek. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats dichtbij het informatiecentrum.

De natuurbegraafplaats is het makkelijkst te bereiken met de auto.

Informatie over een bezoek

Voorzichtig ontwaakt de natuur uit een winterslaap. Knoppen aan takken openen zich langzaam en veranderen in vers groen blad of kleurrijke bloemen. De wind voelt zachter, de zon laat zich vaker zien; een nieuw seizoen dient zich aan. De natuur biedt troost, rust en kracht en verwondert.

U bent nog steeds van harte welkom op onze natuurbegraafplaats. Wandelen in de openheid van de natuur doet goed. Een gesprek over een plek in de natuur is op dit moment mogelijk met maximaal 2 gespreksgenoten. U kunt ook zelf in alle rust een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats, volgens de geldende maatregelen. De natuur blijft, dagelijks, vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Als u corona gerelateerde klachten heeft of er wordt van u verwacht binnen te blijven kunt u helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag met u mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.

Vanwege de geldende maatregelen worden voorlopig geen groepsactiviteiten, zoals natuurwerkdagen en informatiewandelingen, door ons georganiseerd.

Bezoekt u een uitvaart? Lees dan hier over de toepassing van de overheidsrichtlijnen.

Openingstijden informatiecentrum Schoorsveld

Maandag t/m zaterdag 9.00 – 17.00 uur
Zondag 11.00 – 16.00 uur

De natuurbegraafplaats is vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Contactgegevens

Natuurbegraafplaats Schoorsveld
Somerenseweg 116
5591 TN Heeze
T: 040 303 23 00
E: contact@schoorsveld.nl

Telefonische bereikbaarheid

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 17:00 uur op 040 303 23 00.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten