Brabantse parel

Natuurgebied De Maashorst ligt bij Schaijk, in het noordoosten van Brabant. Op de 26 hectare omvattende natuurbegraafplaats Maashorst (integraal onderdeel van het gebied) voelen dassen, reeën, amfibieën, reptielen en vele soorten vogels zich thuis. Bos, afgewisseld met heide, ven en stuifzand: ontdek Maashorst, één van de mooiste plekjes van Brabant.

Fruitbomen

De Maashorst is een geliefde plek voor tal van dier- en plantensoorten. Bij de ingang van onze natuurbegraafplaats hebben we verschillende soorten fruitbomen aangeplant. Ook de dassen op De Maashorst zijn blij met deze boomgaard; ze zijn dol op het zoete fruit dat in de herfst uit de bomen valt.

Boskamers

Bij de inrichting van de natuurbegraafplaats hebben we boskamers gecreëerd. Op deze open plekken in het bos krijgt de zon alle ruimte om de bodem te verwarmen, zodat verschillende planten kunnen groeien en bloeien. Denk aan de heide, die hier in het gebied oorspronkelijk veel voorkwam. Door de boskamers groeit het aantal diersoorten. De rode bosmier, de groene specht en kleurrijke vlinders: ze vinden het bos interessanter door de open plekken.

Graslanden

Voor het voortbestaan van veel insecten, bijen en vlinders zijn inheemse bloemen onmisbaar. Met de bloemrijke graslanden op de Maashorst leveren we onze bijdrage aan het herstel van de biodiversiteit. We zien hier een steeds grotere verscheidenheid aan dieren en planten. Zo voelt de veldleeuwerik zich helemaal thuis op De Maashorst, net als de bijzondere rugstreeppad.

Lees hier meer over een plek op natuurbegraafplaats Maashorst