• Maashorst

Samen de handen uit de mouwen Natuurwerkdag op Maashorst

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Om ervoor te zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft, beheren de natuurbeheerders het gebied zodat de natuur ruimte houdt om zich te ontwikkelen. Weet jij hoe je bij kan dragen aan de natuur op Maashorst? Regelmatig werken vrijwilligers met ons mee, en dragen zo een steentje bij aan het behoud van deze bijzondere plek. Dat waarderen wij enorm. Lijkt het jou leuk om ook een keer mee te werken?

Samen de handen uit de mouwen

Tijdens een natuurwerkdag steken wij graag samen met jou de handen uit de mouwen. De natuurbeheerder legt eerst kort uit wat het natuurbeheer op Maashorst inhoudt. Daarna gaan we samen aan het werk in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan licht snoeiwerk, verwijderen van storende soorten, bijwerken van de paden of aanplanten.

Iedereen is welkom te komen helpen. Graag zelfs! Een natuurwerkdag begint om 09:00 uur. Tussendoor zorgen we voor een kop koffie of thee en we sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch. Wil je meer kennis vergaren over de natuur, vraag de natuurbeheerders tijdens een natuurwerkdag het hemd van het lijf.