Menu

Informatieweek 3 t/m 6 juni 2023 Informatieweek

Laat je inspireren en informeren tijdens de informatieweek van natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Van zaterdag 3 juni tot en met dinsdag 6 juni hebben we diverse wandelingen over de natuurbegraafplaats. Wandel mee met een informatiewandeling met een van onze medewerkers of maak samen met Frans Kapteijns een lentewandeling. Kom meer te weten over het (levens)testament bij de lezing van de notaris. Op zondag kun je onder het genot van een kopje koffie of thee heerlijk genieten van muziek. Op dinsdag kun je samen met natuurbeheerder Jeanette vroeg op pad voor een dauwwandeling. Bekijk in het overzicht wanneer welke activiteit plaatsvindt en schrijf je in.

Activiteitenoverzicht

Informatieve wandelingen (meerdere data mogelijk)

Kom meer te weten over natuurbegraafplaats Huis ter Heide en de mogelijkheden voor een laatste rustplaats in de natuur. Onze collega’s vertellen je er tijdens een informatieve wandeling over. Uiteraard is er ook ruimte voor al je vragen.

De wandelingen vinden plaats op:

 • Zaterdag 3 juni 8.30 – 10.00u
 • Zondag 4 juni  11.30 – 13.00u
 • Zondag 4 juni 14.00 – 15.30u
 • Maandag 5 juni 9.00 – 10.30u
 • Dinsdag 6 juni 13.30 – 15.00u
 • Dinsdag 6 juni 15.00 – 16.30u

Notarislezing

Als later dichtbij komt… Tijdens deze lezing informeert notaris Antoine van Grinsven van DGF Notarissen te Kaatsheuvel u graag én volledig over de mogelijkheden met betrekking tot het testament en het levenstestament aan de hand van verschillende praktijksituaties.

De notarislezing vindt plaats op:

 • Zaterdag 3 juni 10.00 – 12.00u

Koffieconcert

Muziek ontspant, opent harten en verbindt. Laat je in vervoering brengen door de akoestische muziek verzorgd door Marcel Luntungan. Kom je zondag ook luisteren naar het prachtige koffieconcert tussen 11.00 uur tot 16.00 uur.

Inschrijven is niet nodig.

Het koffieconcert vindt plaats op:

 • Zondag 4 juni 11.00 – 16.00u

Lentewandeling met Frans Kapteijns

Lente in de kop

Frans Kapteijns: “Zoals elke lente ben ik de dagen aan het plannen om buiten te zijn. Er gebeurt ook zo ontzettend veel. Al die opkomende planten, broedende vogels en terugkerende trekvogels. Het is voor een gewoon mens zoals ik gewoon bijna niet bij te houden. De lente is ook een zeer dynamisch seizoen waarin vruchtbaarheid en voedselproductie een grote rol spelen. Die beide begrippen waren voorheen heel belangrijk in het mensenleven. Denk maar eens aan de meiboom, de paashaas en zijn eieren en tijdens Palmpasen hadden de mensen een stok met daarbovenop een haantje.

Broedvogels

Ook de broedvogels hebben de lente al in de kop. De vinken slaan, de grote lijsters zingen, de spechten roffelen en de holte bewoners, zoals boomklevers en boomkruipers, zijn de holtes in bomen en de nestkastjes aan het inspecteren. Het is voor al deze vogels een tijd van grote drukte. Alle kleine standvogels, zoals mezen, hebben de winter groepen losgelaten. Ze vormen paartjes in een gebied, dat ze uitgekozen hebben, en gaan daarover tot nestenbouw. Naast al dat bouwen moeten ze ook alert zijn op eventuele indringers, en dus wordt regelmatig het hoogste lied gezongen, gekwetter of geroepen. Kortom; al dit gezang vult onze Nederlandse ochtenden en avonden.

En de lente is ook de tijd dat de terrassen zich weer gaan vullen en je het gekwetter van de mensen hoort. Momenteel valt het nog wat tegen met al die regenbuien en stormen van de laatste weken, maar bij een beetje zon zitten de terrassen al weer vol. Je ziet dan allemaal vrolijke gezichten en sommige mensen zie je ook broeden op mooie plannen waar de zomerse reis naar toegaat.”

Ga je met me mee naar buiten? Samen op pad door het prachtige natuurgebied van Huis ter Heide. Op zoek naar de planten die bloeien, luisteren naar de vogels die zingen en kijken wat er tijdens de wandeling op ons pad komt…

De lentewandeling met Frans Kapteijns vindt plaats op:

 • Maandag 5 juni 10.00 – 12.00u

Dauwtrappen (vervallen)

Deze activiteit is komen te vervallen.

Meld je hier aan

  Mijn gegevens

  Ik meld mij graag aan voor de volgende activiteit(en):

  *Deze velden zijn verplicht

  Logo Natuurbegraven Nederland

  Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

  Logo Natuurmonumenten