Menu

7 t/m 11 oktober 2022 Informatieweek

Laat je inspireren en informeren tijdens de informatieweek van natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Van vrijdag 7 oktober tot en met dinsdag 11 oktober hebben we diverse wandelingen over de natuurbegraafplaats. Wandel mee met een informatiewandeling met een van onze medewerkers of leer meer over de paddenstoelen tijdens de paddenstoelenwandeling. Kom meer te weten over het (levens) testament bij de lezing van de notaris. Op zondag kun je onder het genot van een kopje koffie of thee heerlijk genieten van muziek. Bekijk in het overzicht wanneer welke activiteit plaatsvindt en schrijf je in.

Activiteitenoverzicht

Informatieve wandelingen - 7 t/m 11 oktober: diverse data en tijden

Kom meer te weten over natuurbegraafplaats Huis ter Heide en de mogelijkheden voor een laatste rustplaats in de natuur. Onze collega’s vertellen je er tijdens een informatieve wandeling over. Uiteraard is er ook ruimte voor al je vragen.

De wandelingen vinden plaats op:

Vrijdag 7 oktober 13.30 – 15.00u
Vrijdag 7 oktober 15.00 – 16.30u

Zaterdag 8 oktober 9.30 – 11.00u
Zaterdag 8 oktober 11.30 – 13.00u

Zondag 9 oktober 11.30 – 13.00u (VOL)
Zondag 9 oktober 14.00 – 15.30u (VOL)

Maandag 10 oktober 11.30 – 13.00u

Dinsdag 11 oktober 13.30 – 15.00u (VOL)
Dinsdag 11 oktober 15.00 – 16.30u

Paddenstoelenwandeling - Geen plaatsen meer beschikbaar

Paddenstoelen, wat zijn de kenmerken en welke soorten zijn er eigenlijk? Sylvia de Laat, vrijwilligster van Natuurmonumenten neemt je mee in de wereld van de paddenstoelen op Huis ter Heide. Samen maken we een mooie wandeling en gaan we uiteraard op zoek naar paddenstoelen.

Voor deze activiteit zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Koffieconcert - zondag 9 oktober 13.00 – 16.00u

Daniëlle Lous is zangeres van het duo Lieve Liedjes, dat ze samen met gitarist Harry Hendriks vormt.  Het duo brengt een prachtige luister-muziek.

Intieme, oprechte muziek met teksten die raken.

Inschrijven voor het koffieconcert is niet nodig. Je kunt tijdens 13.00u en 16.00u binnenlopen in de ceremonieruimte.

Notarislezing Antoine van Grinsven – Geen plaatsen meer beschikbaar

Als later dichtbij komt…..

Tijdens deze lezing informeert notaris Antoine van Grinsven van DGF Notarissen te Kaatsheuvel u graag én volledig over de mogelijkheden met betrekking tot het testament en het levenstestament aan de hand van verschillende praktijksituaties.

Voor deze activiteit zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Herfstwandeling Frans Kapteijns - Geen plaatsen meer beschikbaar

Maak samen met Boswachter Frans Kapteijns een herfstwandeling over de natuurbegraafplaats. We maken een mooie ronde door het natuurgebied en Frans Kapteijns zal enthousiast zijn kennis en vele leuke, interessante natuurweetjes met je delen.

Voor deze activiteit zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

Dauwtrappen met natuurbeheerder Jeanette - Geen plaatsen meer beschikbaar

Op weinig momenten is de herfst zo mooi als als in de vroegste ochtend. De bomen hebben hun meeste bladeren nog, maar dan in rijke schakeringen tussen groen en rood gekleurd. Het gras, de varens en de struiken pikken de laatste warmte nog gulzig mee. Na het geroezemoes van de warme maanden keert de stilte weer in het bos, en daar maakt het wild dankbaar gebruik van. Ontwaakt u mee met de natuur, komt u mee dauwtrappen? Als u maar voorzichtig trapt 😉

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten