Menu

7 t/m 11 oktober 2022 Informatieweek

Laat je inspireren en informeren tijdens de informatieweek van natuurbegraafplaats Huis ter Heide. Van vrijdag 7 oktober tot en met dinsdag 11 oktober hebben we diverse wandelingen over de natuurbegraafplaats. Wandel mee met een informatiewandeling met een van onze medewerkers of leer meer over de paddenstoelen tijdens de paddenstoelenwandeling. Kom meer te weten over het (levens) testament bij de lezing van de notaris. Op zondag kun je onder het genot van een kopje koffie of thee heerlijk genieten van muziek. Bekijk in het overzicht wanneer welke activiteit plaatsvindt en schrijf je in.

Activiteitenoverzicht

Informatieve wandelingen - 7 t/m 11 oktober: diverse data en tijden

Kom meer te weten over natuurbegraafplaats Huis ter Heide en de mogelijkheden voor een laatste rustplaats in de natuur. Onze collega’s vertellen je er tijdens een informatieve wandeling over. Uiteraard is er ook ruimte voor al je vragen.

De wandelingen vinden plaats op:

Vrijdag 7 oktober 13.30 – 15.00u
Vrijdag 7 oktober 15.00 – 16.30u

Zaterdag 8 oktober 9.30 – 11.00u
Zaterdag 8 oktober 11.30 – 13.00u

Zondag 9 oktober 11.30 – 13.00u
Zondag 9 oktober 14.00 – 15.30u

Maandag 10 oktober 11.30 – 13.00u

Dinsdag 11 oktober 13.30 – 15.00u
Dinsdag 11 oktober 15.00 – 16.30u

Vleermuizenlezing - vrijdag 7 oktober 15.00 – 17.00u

Nachtleven.. over het bijzondere leven van vleermuizen.

Soms zie je er in de avondschemering opeens één voorbij schieten: een vleermuis. De een schrikt er misschien van, de ander vraagt zich af waar dat diertje woont, waar gaat het heen, wat het eigenlijk doet in de nacht… Er zijn weinig dieren die zo dicht bij ons wonen dan vleermuizen, en waar we toch zo weinig van weten.

Vleermuisonderzoeker Erik Korsten is al 30 jaar gefascineerd door deze vliegende zoogdieren en verteld hoe en waar ze leven, wat ze voor ons mensen doen, en hoe iedereen kan helpen vleermuizen te beschermen.

Paddenstoelenwandeling - zaterdag 8 oktober 11.00 – 12.30u

Paddenstoelen, wat zijn de kenmerken en welke soorten zijn er eigenlijk? Sylvia de Laat, vrijwilligster van Natuurmonumenten neemt je mee in de wereld van de paddenstoelen op Huis ter Heide. Samen maken we een mooie wandeling en gaan we uiteraard op zoek naar paddenstoelen.

Koffieconcert - zondag 9 oktober 13.00 – 16.00u

Daniëlle Lous is zangeres van het duo Lieve Liedjes, dat ze samen met gitarist Harry Hendriks vormt.  Het duo brengt een prachtige luister-muziek.

Intieme, oprechte muziek met teksten die raken.

Inschrijven voor het koffieconcert is niet nodig. Je kunt tijdens 13.00u en 16.00u binnenlopen in de ceremonieruimte.

Notarislezing Antoine van Grinsven – DGF Notarissen - maandag 10 oktober 9.30 – 11.30u

Als later dichtbij komt…..

Tijdens deze lezing informeert notaris Antoine van Grinsven van DGF Notarissen te Kaatsheuvel u graag én volledig over de mogelijkheden met betrekking tot het testament en het levenstestament aan de hand van verschillende praktijksituaties.

Herfstwandeling Frans Kapteijns - maandag 10 oktober 10.00 – 12.00u

Maak samen met Boswachter Frans Kapteijns een herfstwandeling over de natuurbegraafplaats. We maken een mooie ronde door het natuurgebied en Frans Kapteijns zal enthousiast zijn kennis en vele leuke, interessante natuurweetjes met je delen.

Dauwtrappen met natuurbeheerder Jeanette - dinsdag 11 oktober 7.00 – 8.30u

Op weinig momenten is de herfst zo mooi als als in de vroegste ochtend. De bomen hebben hun meeste bladeren nog, maar dan in rijke schakeringen tussen groen en rood gekleurd. Het gras, de varens en de struiken pikken de laatste warmte nog gulzig mee. Na het geroezemoes van de warme maanden keert de stilte weer in het bos, en daar maakt het wild dankbaar gebruik van. Ontwaakt u mee met de natuur, komt u mee dauwtrappen? Als u maar voorzichtig trapt 😉

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten