• Landgoed Mookerheide

Vrijdag 4 augustus Zomeravond Landgoed Mookerheide

We hebben veel aanmeldingen ontvangen voor deze activiteit. Het is helaas niet meer mogelijk om je voor deze activiteit in te schrijven. Ook kunnen we je niet meer op de reservelijst plaatsen.

Elke 2e dag van de maand kun je meewandelen met een informatiewandeling op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Meld je hier aan.

Beleef de natuur op Landgoed Mookerheide tijdens de magische uren van de schemering en kom luisteren naar de muziek van Zomervogels. Op vrijdagavond 4 augustus ben je welkom om het landgoed in de avond te bezoeken. Een bijzondere ervaring; de dag loopt ten einde en het licht in het bos verandert. In deze magische sfeer kun je luisteren naar het openluchtconcert van Zomervogels, een muzikaal-theatrale voorstelling met vogels in het middelpunt. Geïnspireerd op het werk van schrijver Jac. P. Thijsse, grondlegger van Natuurmonumenten.

Zomervogels bestaat uit saxofonist/violist Frank Nielander en fluitist Peter Arts van der Zanden. Zij spelen een mengeling van jazz, pop, klassiek en blues. De voorstelling is gebouwd op improvisaties, eigen composities en bestaand werk afgewisseld met verhalen van Jac. P. Thijsse, gedichten van Jules Deelder en Jan Hanlo, en Japanse vogelhaiku’s. Dit alles in een theatrale setting waarbij humor niet geschuwd wordt. Zomervogels is een voorstelling die verbinding zoekt tussen cultuur en natuur, en tussen verschillende kunstdisciplines zoals muziek, poëzie en literatuur. Toegankelijk voor een breed publiek en gespeeld op een prachtige plek midden in de natuur.

Vanaf 19.00 uur ben je welkom in het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats voor koffie, thee en wat lekkers. Na een woord van welkom wandel je onder begeleiding van een medewerker door het natuurgebied en beleef je de unieke natuur van Landgoed Mookerheide in de avond. De wandeling eindigt bij de locatie waar het buitenconcert plaatsvindt. De muzikaal-theatrale voorstelling start om 20.00 uur. Meld je gratis aan via onderstaand formulier.

  • Wanneer: vrijdag 4 augustus.
  • Programma:
    19.00 – 19.30 uur            Inloop met koffie, thee en iets lekkers.
    19.30 – 20.00 uur            Avondwandeling door het natuurgebied.
    20.00 – 21.00 uur           Optreden Zomervogels.
  • Kosten: deze activiteit is gratis.