• Schoorsveld

Draag zelf bij aan de natuur op Schoorsveld

Op natuurbegraafplaats Schoorsveld brengen we oorspronkelijke natuur terug, passend bij de natuur in de regio, zoals de Strabrechtse Heide en het gebied rond de Sterkselse Aa. Zo kan het cultuurhistorisch landschap van Schoorsveld weer opbloeien. Inmiddels is dit stuk Brabantse natuur een dierbare plek voor veel mensen. Een natuurgebied dat thuis is voor vele dieren en planten en waar natuur de ruimte krijgt zich verder te ontwikkelen.

Samen de handen uit de mouwen

Het maximale aantal inschrijvingen voor de natuurwerkdag is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Tijdens de natuurwerkdag steken we graag samen met jou de handen uit de mouwen. Iedereen is welkom te komen helpen. Graag zelfs! We ontvangen je in de ochtend met koffie en thee. De natuurbeheerder legt uit wat natuurbeheer op Schoorsveld inhoudt en daarna gaan we samen aan het werk in de natuur. Dit gaat van licht werk (snoeiwerk en maaisel opharken), middelzwaar werk (met de handzaag berkenboompjes verwijderen) tot zwaarder werk (boomstammetjes verplaatsen).

De natuurbeheerders nemen je mee het gebied in om in groepen aan de slag te gaan. Al het gereedschap dat nodig is, is aanwezig. Heb je eigen werkhandschoenen? Neem ze gerust mee.

Tussendoor zorgen we natuurlijk voor een kop koffie of thee. Aan het einde van de ochtend, na het harde werken, sluiten we af met een gezamenlijke lunch. Tussendoor is er volop ruimte voor ontmoetingen en het delen van verhalen.

Praktische informatie

  • Wanneer: zaterdag 11 november
  • Start: 08.30 uur in informatiecentrum
  • Einde: 13.00 uur
  • Lunch inbegrepen