• Schoorsveld

Draag zelf bij aan de natuur op Schoorsveld

Op natuurbegraafplaats Schoorsveld brengen we oorspronkelijke natuur terug, passend bij de natuur in de regio zoals de Strabrechtse Heide en het gebied rond de Sterkselse Aa. Zo kan het cultuurhistorisch landschap van Schoorsveld weer opbloeien. Inmiddels is dit stuk Brabantse natuur een dierbare plek voor veel mensen. Een natuurgebied dat thuis is voor vele dieren en planten en waar natuur de ruimte krijgt zich verder te ontwikkelen.

Samen de handen uit de mouwen

Regelmatig bieden mensen als vrijwilliger aan om bij te dragen aan deze ontwikkeling zodat natuurbegraafplaats Schoorsveld nog lang een mooie en bijzondere plek mag en kan blijven.

Tijdens een natuurwerkdag steken wij graag samen met jou de handen uit de mouwen. De natuurbeheerder legt eerst uit wat natuurbeheer op Schoorsveld inhoudt. Daarna gaan we samen aan het werk in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan licht snoeiwerk, het opruimen van een dik bladerdek tussen de bomen of meehelpen met andere werkzaamheden in de natuur.

Iedereen is welkom te komen helpen. Graag zelfs! Een natuurwerkdag begint om 09:00 uur, tussendoor zorgen we voor een kop koffie of thee waarna we de ochtend afsluiten met een gezamenlijke lunch. Ben je benieuwd naar de natuur en het beheer? Stel je vragen tijdens een natuurwerkdag aan de natuurbeheerder.

De eerstvolgende natuurwerkdag vindt plaats op 6 november van 09.00u tot 12.00u. Het is niet meer mogelijk om je voor deze natuurwerkdag aan te melden.

Wil je ook meehelpen? Meld je dan aan via onderstaand formulier en wij nemen contact met je op voordat de natuurwerkdag plaatsvindt.

Inschrijfformulier

    Mijn gegevens    *Deze velden zijn verplicht