• Schoorsveld

Bosbaden met Frans Kapteijns

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Neem de natuur op met al je zintuigen tijdens een meditatieve Shinrin Yoku wandeling met Frans Kapteijns, oud-boswachter van Natuurmonumenten. Wandel samen met Frans door de natuur van natuurbegraafplaats Schoorsveld op woensdag 15 september.

Shinrin Yoku komt uit Japan en betekent letterlijk ‘baden in het bos’. Je neemt geen écht bad, maar je dompelt je onder in het groen. Shinrin Yoku leert je hoe je je aansluit op de helende kracht van het bos. In Japan weet men het al jaren: de weg naar een gezonder en gelukkiger leven leidt door het bos. Dit Japanse fenomeen laat zien hoe een ‘natuurbad’ doorwerkt op je fysieke, mentale en emotionele welzijn.

Bosbaden is heel laagdrempelig. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open blik en de wil om bewust contact te maken met de natuur. Er zijn geen vastomlijnde regels, alleen dat het niet om de fysieke inspanning maar om ontspanning draait: door bewust te vertragen, zonder einddoel, en door de omgeving met al je zintuigen in je op te nemen. We verzamelen om 10.00 uur op de parkeerplaats. Rond 12.00 uur sluiten we af met koffie en thee. Er zijn geen kosten verbonden aan deze wandeling. Aanmelden kan via contact@schoorsveld.nl.