• Schoorsveld

Informatieweek Beleef natuurbegraafplaats Schoorsveld

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Dicht bij Eindhoven ligt natuurbegraafplaats Schoorsveld, omringd door Brabantse natuurgebieden. In ruim zes jaar tijd heeft de natuur zich hier ontwikkeld tot een aangenaam leefgebied voor planten en dieren. Kom jij de veelzijdigheid van de natuur op Schoorsveld beleven tijdens de informatieweek? Je maakt kennis met de natuur op Schoorsveld en ervaart en leert, door letterlijk in beweging te zijn, dat de natuur nooit stil staat.

Ontdek de activiteiten

 • Interactieve wandeling
  Ontdek Schoorsveld op eigen houtje. Bij de start krijg je drinken, fruit en een wandelroute mee. De wandeling wordt interactief door de QR-code op de wandelkaart te scannen. Tijdens de wandeling prikkel je je zintuigen op het blotevoetenpad (optioneel). Aan het einde van dit pad liggen handdoekjes om je voeten schoon te maken. De route leidt je naar de Huyskamer waar een collega van Schoorsveld al je vragen beantwoordt over natuurbegraven.
 • De boskartour
  Ben je minder mobiel maar wil je wel graag Schoorsveld ervaren? Rij dan met ons mee in de boskar. Wij laten je graag het natuurgebied zien. Per ritje hebben we plaats voor 5 personen. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen over natuurbegraven.
 • Bosbaden
  Frans Kapteijns, oud-boswachter van Natuurmonumenten, neemt je op zaterdag 24 juni mee tijdens een sessie bosbaden. Tijdens een aandachtige wandeling door de natuur dompel je je onder in het groen. Je hebt er geen speciale vaardigheden of kleding voor nodig, alleen een open blik en de wil om bewust contact te maken met de natuur. Om 10.00 uur verzamelen we en rond 12.00 uur sluiten we af met koffie of thee en iets lekkers.
 • Lezing ‘Natuur in beweging’
  René Poll, initiatiefnemer van Natuurbegraven Nederland en drijvende kracht achter Stichting Nieuwe Natuur, komt zondag 25 juni naar Schoorsveld. Hij geeft om 13.30 uur een lezing met als onderwerp ‘Natuur in beweging’.