• Landgoed Mookerheide

Beleef 'Landgoed in het licht'

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Kom op zaterdagmiddag 17 december naar Landgoed Mookerheide voor een unieke en sfeervolle winterwandeling. Van 16.00 – 19.00 uur is iedereen welkom en kun je samen met je familie en vrienden genieten van allerlei activiteiten.

Onderweg vertellen sterrenwachters je over sterren en planeten, de maan, het Melkwegstelsel en andere fascinerende hemelverschijnselen. Een kijkje door de telescoop maakt het nog indrukwekkender. Op de maan worden nu bergen en kraters zichtbaar. Wist je dat sterren ook ‘geboren’ worden?

Bij een volgende stop kun je een kijkje nemen in de historische kas en hier op bloempapier je eigen kerstkaart maken. Achter het jachtslot vind je de herder en schapen in het veld en geheel in kerstsfeer vergezeld door Jozef en Maria. Met het uitzicht op het jachtslot hoor je hier meer over dit bijzondere jugendstil monument en de renovatie. En route informeren de boswachters je over de nachtdieren in het bos. Er is een stop in de vuurplaats van het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats waar je heerlijk kunt opwarmen bij het haardvuur terwijl Santa Leo een mooi winterverhaal vertelt. De wandeling sluiten we af bij de foodtrucks van De Tuin. Hier kun je allerlei smaakvolle winterhappen bestellen. Geniet bij de vuurkorven van de gezellige live muziek en elkaar.

Ben jij er ook bij? Trek je mooiste kersttrui- of muts uit de kast en reserveer snel je ticket via de website van Natuurmonumenten.

Ben je lid van Natuurmonumenten dan krijg je 30% ledenkorting. Boek tijdig een ticket en reserveer je starttijd van de winterwandeling tussen 16:00-17:30 uur (slottijden voor 25 personen per 15 minuten, maximaal 175 deelnemers). De aangegeven tijd bij aanmelding is het tijdvak waarin je start met de route. Alle activiteiten duren tot 19.00 uur, dus alle tijd om rustig te genieten van ‘Landgoed in het licht’. De start van de wandeling is bij de parkeerplaats van jachtslot Mookerheide, Heumensebaan 2, Molenhoek.