• Landgoed Mookerheide
  • Mens

Wintertijd

Door de aanwezigheid van de foodtrucks van De Tuin en de bloemenpluktuin van Zelfgeplukt was het de afgelopen maanden een gezellige drukte rondom de kassen naast het jachtslot en de natuurbegraafplaats. Bij De Tuin zijn koffie, thee, cappuccino en lekkernijen verkrijgbaar, zoals appeltaart, bananenbrood en panini’s. Fietsers en wandelaars nemen plaats aan de picknicktafels op het terras voor een welverdiende pauze. In de bloemenpluktuin kun je voor een bepaald bedrag je eigen boeket plukken. Wij zien op de natuurbegraafplaats dat verschillende nabestaanden de pluktuin hebben ontdekt en er bloemen plukken om op het natuurgraf van hun dierbare te leggen. Bloemen van dichtbij die biologisch geteeld zijn en die je zelf kunt uitzoeken en plukken. Ook zijn er momenteel biologische groenten en fruit bij de kassen te koop die door de vrijwilligers van Natuurmonumenten worden geteeld.

Vanaf 1 oktober gaat de wintertijd in bij De Tuin. De foodtrucks en het terras zijn nu nog geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-16.00. In de herfst- en wintermaanden is De Tuin alleen in het weekend open.

Openingstijden vanaf 1 oktober:

  •           Zaterdag     11.00-16.00 uur
  •           Zondag        11.00-16.00 uur

Bloemenpluktuin Zelfgeplukt is nog open tot en met oktober, daarna gaat de pluktuin dicht tot het voorjaar. In april is de pluktuin kort open voor de tulpenpluk. Vanaf eind mei of begin juni begint het bloemenplukseizoen weer.

Openingstijden in september en oktober:

  •           Vrijdag       13.00 – 16.30 uur
  •           Zondag       11.00 –  16.30 uur