Uitvaart regelen?

Informatie over een uitvaart

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus vragen wij u om samen met de uitvaartondernemer en nabestaanden de overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Vanzelfsprekend vragen wij onze collega’s en bezoekers om alle voorzorgmaatregelen daaromtrent te respecteren.

In het kort betekent dat:

  • uitvaarten plaats zullen vinden tot een maximum van 50 personen. Wij verzoeken u om, samen met de uitvaartondernemer, de afstand van 1,5 meter tussen personen daar waar mogelijk in acht te nemen.
  • catering mogelijk is.
  • een urnbegraving mogelijk is in het bijzijn van maximaal 2 personen of de personen van één huishouden.
  • de informatie- en uitvaartgesprekken door kunnen gaan met maximaal 2 gespreksgenoten. Wij houden dan 1,5 meter afstand van u en we geven u geen hand. We begroeten u graag op een andere persoonlijke wijze en hopen op uw begrip.
    Als u corona gerelateerde klachten heeft of er wordt van u verwacht binnen te blijven kunt u helaas niet deelnemen aan het gesprek met één van onze collega’s. Wij denken graag met u mee over een passende oplossing, door bijvoorbeeld te beeldbellen.
  • wij u bij een bezoek aan de natuurbegraafplaats vragen om ter plekke een gezondheidscheck in te vullen.
  • het dragen van een mondkapje, vooral wanneer u zich in een binnenruimte verplaatst, vanaf de leeftijd van 13 jaar van toepassing is.

Op telefoonnummer 040 303 23 01 kun je 24 uur per dag een begrafenis aanmelden en inplannen.

Een ceremonie op Schoorsveld is mogelijk voor iedereen die bij ons een plek heeft. Gebruik maken van de verschillende ruimtes mag, maar hoeft niet. Je naasten stellen de ceremonie samen met een uitvaartondernemer naar keuze. Wij stellen de natuur en onze ruimtes (tegen een vergoeding) beschikbaar en begeleiden de begrafenis. Om een afscheid te hebben dat echt past bij de persoon en de nabestaanden, is er veel ruimte voor een eigen invulling.

Alle tijd en vrijheid

Een afscheid in de ochtendzon of in de namiddag als de hemel rozerood kleurt: de natuur laat zich op elk moment van de dag van een andere kant zien. Op Schoorsveld kan het afscheid ’s ochtends of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een uitvaart in de avond ook mogelijk.

Dicht bij de natuur

Onze ceremonieruimte, onze kleine ceremonieruimte en onze Buitenplaetse: Schoorsveld heeft verschillende plekken die alle rust en ruimte bieden voor een afscheid midden in de natuur. De grote ceremonieruimte biedt plaats aan 200 personen en de kleine ceremonieruimte is geschikt voor groepen tot 20 gasten. Buiten op de Buitenplaetse zijn groepen tot 50 personen welkom. Ook hebben we een koffiekamer. Mocht je catering wensen, dan kan dat vanzelfsprekend. Schoorsveld heeft een menu- en wijnkaart.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een afscheid op Schoorsveld neem dan contact met ons op.