• Schoorsveld
  • Organisatie

Schenking fooienpot aan Dierenambulance Helmond

Ook op zondag ben je op Schoorsveld van harte welkom voor een kopje koffie. Omdat wij geen geld vragen voor de koffie, maar mensen vaak wel iets willen geven, is er een fooienpotje ontstaan. Samen met het team zorgen we dat de inhoud van dit fooienpotje terechtkomt bij een goed doel. Deze keer is de schenking gegaan naar Dierenambulance Helmond.

Hier werken veel vrijwilligers met liefde voor dieren. Zij staan klaar voor alle dieren die op welke wijze dan ook hulp nodig hebben. Dat kunnen dieren zijn die, al of niet gewond, gevonden worden, afgedankt, verstoten, in de steek gelaten, mishandeld, ziek en/of aangereden zijn. Ook bij de dierenambulance gemelde dieren die op een of andere manier het contact met hun eigenaar verloren zijn en waarnaar de eigenaar naarstig op zoek is worden geholpen.

Als binnen de wettelijke periode van 14 dagen de eigenaar van een gevonden dier niet getraceerd wordt en niemand zich bij de dierenambulance gemeld heeft als eigenaar, worden de dieren voor opvang opgenomen in dierenasiel Animal Hope. Vanuit het dierenasiel worden dieren dan via adoptie actief en verantwoord bemiddeld naar een nieuwe kans op een diervriendelijk thuis en een liefdevolle toekomst bij een nieuw baasje.

De overdracht voltrok zich geheel corona proof, oftewel op 1,5 meter afstand.

Dierenambulance Helmond, ga zo door met het prachtige werk dat jullie doen!