• Landgoed Mookerheide

Nieuwe natuur Als een verbindende schakel

Een hectare natuur gaat natuurgebied de Mookerheide verbinden met natuurgebied de Sint-Jansberg. 
Het gebied wordt ingericht als kruidenrijk grasland met fruitbomen en scheerhagen. Een stap verder in de ambitie naar een groener Nederland. Op vrijdag 10 maart wordt dit natuurgebied officieel geopend. 

Tussen de natuurgebieden Mookerheide en de Sint-Jansberg, realiseert Stichting Nieuwe Natuur (SNN) een nieuw stuk natuur. Het perceel was bij aankoop landbouwgrond. In de nieuwe vorm kan de das hier zijn voedsel verzamelen. Afgelopen maand zijn er al verschillende meidoorns aangeplant die een lange haag gaan vormen. Ook zijn er enkele fruitbomen geplant die zullen voorzien in voedsel voor de dieren in het gebied.

Samen werken aan nieuwe natuur

Stichting Nieuwe Natuur (SNN) is een initiatief van Natuurbegraven Nederland in samenwerking met Natuurmonumenten. Vanuit de gedachte dat planten en dieren belangrijk zijn voor het welzijn van mensen realiseert SNN meer natuur in Nederland. Dit doet ze in natuurgebieden in de omgeving van natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland.

Het stuk nieuwe natuur in het Zevendal is mede tot stand gekomen door de bijdragen van mensen die een plek hebben vastgelegd op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Met de provincie Limburg is bij de totstandkoming van de natuurbegraafplaats afgesproken om met de opbrengsten van natuurbegraven meer natuur te realiseren in de regio.

Ook Natuurmonumenten is blij met deze ontwikkeling: “Met de verwerving van dit perceel wordt de natuur in het Zevendal verder versterkt. Een laatste ontbrekende schakel waarmee de landschappelijke uitstraling van het Zevendal nog mooier wordt.”