• Landgoed Mookerheide
  • Mens

Yvon Op mijn plek

Wie: Yvon Dankbaar
Functie: Informatiemedewerker natuurbegraafplaats
Mooiste plek op Landgoed Mookerheide: het Korendal

 

“Na 27 jaar in de zorg te hebben gewerkt, vond ik het in 2019 tijd voor iets anders. Ik kende natuurbegraafplaats Maashorst omdat mijn vader daar begraven is. Ik vond het een fijne plek waar ik me geborgen en welkom voelde. Ik solliciteerde bij natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide en werd deel van een gezellig team van betrokken collega’s. Ik ben hier op mijn plek en kan al mijn kwaliteiten inzetten: afstemmen, luisteren, begeleiden en ondersteunen. Dat doe ik vanuit rust en verbinding.”

Eigen verhaal

“Ik vind het nog steeds bijzonder, én een eer, om bij te mogen dragen aan een afscheid en daar onderdeel van te mogen zijn. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal waardoor iedere uitvaart uniek is. Vaak zeggen mensen ‘Ik heb misschien een gekke vraag’ maar ik moet de eerste gekke vraag nog horen. Mijn achternaam klopt hier helemaal want ik ben dankbaar dat ik samen met mijn collega’s in dit prachtige natuurgebied mag werken en van betekenis kan zijn voor mens en natuur.”

Zee van varens

“Mijn lievelingsseizoen is de herfst met zijn prachtige kleurenpalet. Ook ben ik gek op de varens langs het Korendal, vooral in de zomer. De bomen op de stuwwal staan dan in een zee van felgroene varens. Het licht dat door de bomen op de varens valt, doet me denken aan vroeger wanneer ik op vakantie was in Zwitserland met mijn ouders en broer. Wandelingen maken langs varens en kabbelende beekjes terwijl we bosbessen plukten, heerlijk!”