• Landgoed Mookerheide
  • Mens
  • Organisatie

Op mijn plek Karin

Wie: Karin Verwielen
Functie: manager natuurbegraafplaats
Mooiste plek: het droogdal aan de Heidelaan

“Toen ik hier in 2019 begon als manager van de natuurbegraafplaats betekende dat voor mij een weerzien met Landgoed Mookerheide. Enkele jaren ervoor werkte ik op Jachtslot Mookerheide en organiseerde ik onder meer de Mookerheide Fair en het Scottish Event. Het is fantastisch dat het jachtslot dit jaar weer haar deuren opent na de ingrijpende restauratie door Natuurmonumenten. Alle oorspronkelijke jugendstil details zijn weer zichtbaar; het wordt ontzettend mooi.”

Kostbare momenten

“Ik ben op mijn plek als manager van natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide in een gedreven en betrokken team. Naast mijn werkzaamheden op de natuurbegraafplaats ben ik ook trouwambtenaar. Rouwen en trouwen liggen dicht bij elkaar. Het zijn allebei kostbare momenten waarop mensen samenkomen voor de grote levensgebeurtenissen. Ik ben dankbaar dat ik zowel op de momenten van vreugde als op de momenten van verdriet van betekenis mag zijn voor mensen.”

De natuur als kathedraal

“Als meisje ging ik met mijn ouders en mijn grootmoeder op zondag vaak naar het bos. Mijn oma hield van ieder vogeltje. Tussen de beukenbomen zei oma Lucia: ‘Karin, het bos is als een kathedraal.’ Hier is het leven voelbaar. De bezieling en de zingeving zitten in de kracht van de natuur.”

Toppen van de stuwwal

“De mooiste plek in de natuur op Landgoed Mookerheide is voor mij het droogdal aan de Heidelaan. Op de kruising met de Eikenlaan, net voordat je bij de imposante 7-stammige eik bent, kijk je het dal in waar een paar hele mooie oude rode en groene beuken staan. Je kijkt hier de geschiedenis in. De toppen van de stuwwal met de dalen zijn gevormd in het Saalien, ongeveer 150.000 jaar geleden. Ik vind het een machtig idee dat dit landschap zo lang geleden ontstaan is.”