• Landgoed Mookerheide

Heropening jachtslot Mookerheide Een kleurrijke metamorfose

Goed landgoednieuws! Na een jarenlange restauratie opent Jachtslot Mookerheide midden juli haar deuren. Het eerste deel van het jachtslot wordt daarmee weer geopend voor publiek.

Voor ieder wat wils

Horecaondernemers Roeland en Sylvia de Ridder hebben veel zin om van start te gaan in Jachtslot Mookerheide. Ze hebben een magische plek in de natuur voor ogen, waar voor ieder wat wils te vinden is. Waar je goed kunt eten in het restaurant, maar waar je ook na een wandeling met modder aan je schoenen binnenloopt voor een kop soep of koffie met taart. Dat beeld komt overeen met de visie van Natuurmonumenten, die eigenaar is van het jachtslot en het natuurgebied. De ondernemers wandelen zelf vaak op het landgoed en hebben veel horeca-ervaring als uitbaters van het Van der Valkhotel De Molenhoek. Dat betekent overigens niet dat de bekende toekan op de gevel komt van het monument. Jachtslot Mookerheide krijgt zijn eigen karakter en invulling.

Jugendstil monument

Natuurmonumenten werkt nog volop aan de restauratie van het jachtslot, dat hiervoor bekendstond als een wit kasteel met rode daken. Zowel de binnen- als  de buitenkant wordt teruggebracht in de oorspronkelijke jugendstil stijl van 1905. De oorspronkelijke, kleurrijke tegelmozaïeken zijn teruggebracht op de gevel en de torenkoepel heeft weer een groenkleurig, koperen dak.

De vleugel is het eerste deel dat gereed is. Op de begane grond komt een restaurant met terras waar lokale en duurzame producten worden aangeboden. Op de eerste verdieping is in de Ludenzaal ruimte voor zakelijke ontvangsten, feesten en partijen. Maar ook een condoleance na een begrafenis op de natuurbegraafplaats behoort tot de mogelijkheden. Na een bezoek aan de natuurbegraafplaats of een wandeling in het natuurgebied kun je vanaf juli dus weer genieten van een lunch of diner in het restaurant, of koffie met taart op het terras.

Opening hoofdgebouw november

Na de start van de horeca in de vleugel volgt de inrichting van het hoofdgebouw en breidt het aantal zalen uit. Bezoekers kunnen hier vanaf half november terecht voor bruiloften, feesten en partijen. Ook zijn hier vergaderruimtes aanwezig. Ten slotte komt er een expositieruimte en wordt het mogelijk voor bezoekers om het unieke gebouw zoveel mogelijk vrij te bezichtigen.

Benieuwd naar een eerste impressie? Kijk op www.jachtslot.com

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide maakt deel uit van het grotere Landgoed Mookerheide en werkt samen met landgoedpartners Natuurmonumenten, Jachtslot Mookerheide en bloemenpluktuin Zelfgeplukt. Samen bieden we onze bezoekers een groene en gastvrije ontvangst op het landgoed.