• Landgoed Mookerheide
  • Natuur

Natuurwerkdag 7 mei 2020

Informatie over onze activiteiten

Even wandelen, even eruit in de natuur. De lente ontwaakt en de vogels bouwen hun nesten. Toch is alles plots zo anders in onze wereld. Voor iedereen.

Wilt u komen wandelen of komt u voor een informatiegesprek? Dan bent u van harte welkom. Wandelen in de openheid van de natuur kan je goed doen. Een informatiegesprek en een wandeling zijn op dit moment, volgens de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus, gewoon mogelijk. Wij houden dan wel 1,5 meter afstand van u en we geven u geen hand. We begroeten u graag op een andere persoonlijke wijze en hopen op uw begrip.

Al onze groepsactiviteiten, zoals lezingen en informatieve groepswandelingen, stellen we uit naar een later moment. Daarnaast zal ons informatiecentrum t/m 6 april op zondag gesloten zijn. U kunt zelf wel in alle rust een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats, deze blijven vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

De impact van het coronavirus is groot. Maar onze wil om van betekenis te zijn voor mens en natuur is groter.

Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is voor velen een bijzondere plek. Bijzonder omdat je bij ons een plek hebt gereserveerd of wellicht zelfs al een dierbare begraven hebt. Het natuurgebied is onderdeel van Landgoed Jachtslot de Mookerheide, waar we in samenwerking met Natuurmonumenten werken aan het herstel van het landgoed. In dat kader zijn er ook het afgelopen jaar diverse werkzaamheden geweest op het landgoed. Daarbij hebben we gekeken naar een vergroting van de biodiversiteit, het versterken van de bossen, en aansluiten bij de cultuurhistorische kenmerken van het landgoed. Allemaal om te zorgen dat de natuur op het landgoed volop de ruimte krijgt om zich ook in de toekomst nog verder te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat deze plek nog heel lang mooi en bijzonder blijft, beheren onze medewerkers het gebied zodat de natuur ruimte houdt om zich te ontwikkelen. Voor een optimaal resultaat, gebeuren veel werkzaamheden bij voorkeur handmatig. Je kunt je voorstellen dat dit op zo’n groot natuurgebied veel tijd vergt.

Wij waarderen het dan ook enorm dat mensen ons hulp aanbieden omdat zij graag een steentje bij willen dragen aan het behoud van deze bijzondere plek. Graag steken wij samen met jou de handen uit de mouwen tijdens de natuurwerkdag op donderdag 7 mei van 9.00 tot 12.30 uur. Inloop vanaf 08.45 uur. Tijdens deze ochtend ben je van harte welkom om ons een handje te helpen. Onze beheerder geeft een korte uitleg over het natuurbeheer op Landgoed Mookerheide. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het uitvoeren van een aantal werkzaamheden. We zorgen uiteraard voor voldoende koffie, thee en water tussendoor. Rond 12.00 uur stoppen we met de werkzaamheden, en sluiten we de ochtend af met een gezamenlijke lunch. (Mocht je speciale dieetwensen hebben, wil je deze dan aan ons doorgeven?)

Heb je zin om ons een handje te helpen? Meld je dan aan via contact@landgoedmookerheide.nl of via 024 203 62 30.

Als je het fijn vindt om met je eigen gereedschap (snoeischaar, handzaag, handschoenen) te werken, voel je dan vrij om dit mee te nemen. Wij zorgen er uiteraard voor dat we zelf ook voldoende spullen in huis hebben. Handschoenen waarmee bramen kunnen worden gesnoeid/verwijderd hebben wij zelf in huis. Het grovere zaagwerk wordt uiteraard door onze natuurbeheerders uitgevoerd.

Er zijn heel veel lieve mensen die ons graag zouden helpen, waarvan de gezondheid het niet toelaat. Voel je alsjeblieft niet bezwaard! We begrijpen dit volkomen.

Team Landgoed Mookerheide