• Schoorsveld
  • Mens
  • Organisatie

Maak kennis met Hanneke “In het bos kom ik tot rust.”

Sinds een klein jaar kom je Hanneke tegen op natuurbegraafplaats Schoorsveld. Wat drijft Hanneke, waarom is ze gestart op Schoorsveld en hoe ziet een werkdag er uit voor haar? We nemen je mee tijdens een wandeling over Schoorsveld met Hanneke.

Begin 2023 is Hanneke gestart op natuurbegraafplaats Schoorsveld en ze voelt zich er als een vis in het water. “Ik ben hier helemaal op mijn plek.” Hanneke heeft de opleiding Journalistiek en Voorlichting gedaan. Daarna ging ze aan het werk bij onder andere een theater en een bekende bank. “Ik heb altijd geweten dat ik ‘iets’ in de uitvaartbranche wilde doen. Schoorsveld stond boven aan mijn wensenlijst. Na een aantal jaren bewust thuis zijn  bij mijn gezin en meer levenservaring was het nu de tijd om de stap te maken.”

Rust

Hanneke is 50 jaar jong, getrouwd en moeder van twee kinderen. “Hobby’s vind ik een stom woord, die heb ik geen.” Wat haar dan energie geeft? “Het bos. Ik kom er tot rust maar ik krijg er ook energie van.” Hanneke wandelt er dagelijks met de hond maar loopt ook al 10 jaar langeafstand routes. Daarna volgt een rijtje van ‘dingen’ die ze leuk vindt die toch verdacht veel op hobby’s lijken. “Ik krijg energie van mijn gezin en familie, ik lees veel en graag, ik hou van koken en ik hou enorm van uitslapen!” Daar voegt ze lachend aan toe: “Alhoewel dat helaas weinig lukt.”.

Hoe ziet een werkdag er uit voor Hanneke? “Mijn dagen variëren ontzettend.” Zo voert Hanneke informatiegesprekken en gaat ze met de landmeter naar buiten om een plek uit te zoeken met families. Ze voert ook uitvaartgesprekken en begeleidt uitvaarten. “Ik geniet van de vele ontmoetingen.” Hanneke’s favoriete plek op Schoorsveld? “Dat is toch zeker wel het Spechtenpad.” Het zal je niet verbazen dat dit pad door een bos loopt.

Toekomst

Hoe Hanneke de toekomst voor zich ziet? Rooskleurig en nog steeds bij Schoorsveld. “Ik hoop hier nog veel jaren rond te mogen lopen. Er is genoeg uitdaging en ik vind het contact met mensen heerlijk. Dit werk en deze werkomgeving passen bij mij.”