• Landgoed Mookerheide
  • Organisatie

Landgoed nieuws Kom je tulpen plukken in april?

Wat gebeurt er op het landgoed? Hoe gaat het met de renovatie van het jachtslot? Wanneer kun je weer bloemen plukken in de pluktuin? Wanneer staan de foodtrucks bij de kassen?

Natuurmonumenten nieuwtjes

Vervanging sierkersen
De twee sierkersen aan de voorkant van het jachtslot waren ziek en zijn verwijderd. Ze worden in het najaar van 2022 vervangen. De kersen waren geënte bomen van ongeveer 50 jaar oud waarin schimmels waren aangetroffen. Omdat Natuurmonumenten de beeldbepalende sierkersen op deze plek wil behouden, is er voor gekozen om tijdens de restauratieperiode de bomen weg te halen en de stobben weg te frezen. De grond kan dan rusten en in het najaar van 2022 zullen twee nieuwe sierkersen worden geplant. Als het jachtslot in 2023 haar deuren opent, hebben de nieuwe sierkersen weer zo’n 50 jaar te gaan.

Renovatie jachtslot
De renovatie van het jachtslot is in volle gang. Bij het hoofdgebouw is de witte stuclaag al voor een groot deel verwijderd, waardoor de oorspronkelijke natuursteen accenten en de mozaïektegels weer zichtbaar worden. Het is nog steeds mogelijk om voor €15,- een mozaïektegel te sponsoren via www.nm.nl/jachtslot. Natuurmonumenten organiseert ook de komende tijd regelmatig excursies tijdens de renovatie van Jachtslot Mookerheide, bijvoorbeeld op zondag 27 maart, zaterdag 16 april en zondag 29 mei. De excursieboswachter vertelt je alles over de restauratie, en je mag zelfs binnen een kijkje nemen. Agenda – Activiteiten en excursies in de natuur | Natuurmonumenten

Bloemenpracht bij Zelfgeplukt

De lente is in aantocht en dat betekent dat pluktuin Zelfgeplukt bij de kassen binnenkort weer opengaat. In april kun je tulpen in alle kleuren plukken. Vorig jaar kon er door het koude voorjaar vanaf half april geplukt worden, nu zou dat wel eens begin april kunnen zijn. Houd de website in de gaten voor de precieze datum of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Zelfgeplukt. Na het tulpen plukken is de pluktuin even dicht. Vanaf eind mei of begin juni kun je weer langs kleurrijke bloembedden struinen en een boeket samenstellen van dahlia’s, korenbloemen en ridderspoor. De bloemen zijn geheel natuurvriendelijk geteeld. Je kunt in dit bloemenparadijs een boeket voor jezelf plukken, maar ook losse bloemen voor het natuurgraf van een dierbare.

Openingstijden van juni tot en met oktober:

Vrijdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur

Zondag van 11.00 – 16.00 uur

www.zelfgeplukt.nl

Foodtrucks van De Tuin bij de kassen

Nu het jachtslot in de steigers staat, kunnen wandelaars en fietsers koffie en lekkernijen kopen bij de twee foodtrucks van De Tuin, naast de kassen. In de winter stonden de foodtrucks er alleen in het weekend, afhankelijk van het weer. Met warmer weer in aantocht, wordt per week bekeken op welke dagen de foodtrucks er staan. Dit is wederom afhankelijk van het weer. Houd de website en social media van De Tuin in de gaten.

De Tuin · Hotel De Molenhoek Nijmegen