Menu
Direct naar handige links

Een blijvende plek voor een urn of as Een urnengraf op Landgoed Mookerheide

Op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide kun je de urn of de as van een dierbare een blijvende plek te geven. Deze laatste rustplaats kun je vastleggen na crematie, voor een overleden dierbare, maar ook voor jezelf, voor de toekomst. Een urnennatuurgraf op Landgoed Mookerheide betekent een blijvende herinneringsplek waar je altijd naartoe kunt gaan om te herdenken.

Direct naar
Sluit
Over Landgoed Mookerheide

Wat is een urnennatuurgraf?

Een urnennatuurgraf is een natuurgraf waarin je een urn of de as kunt begraven. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een urnengraf op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Er zijn urnenplekken voor 1 urn, voor 2 urnen of natuurgraven waarbij de een kiest voor cremeren en de ander voor begraven.

Wanneer je kiest voor een urnennatuurgraf wordt de urn of as begraven op een natuurbegraafplaats. Omdat we rekening houden met de natuur zijn er enkel urnen van natuurlijke materialen toegestaan, zoals aardewerk of riet.

Meer weten?

Lees meer over de mogelijkheden van een natuurgraf voor een urn en ontdek de natuur van Landgoed Mookerheide in de brochure.

Hoe werkt het?

Na een crematie wordt de as vrijgegeven, dit duurt minimaal een maand. In deze periode, maar ook soms pas een tijdje daarna, denken mensen na over de asbestemming. Wanneer je kiest voor een urnengraf op een natuurbegraafplaats werkt het als volgt:

  • Samen met een medewerker verken je de natuur en de beschikbare plekken.
  • Een urn- of asbegraving is niet gebonden aan tijd.
  • Zelf kies je een moment dat past en bespreekt dit met een medewerker.
  • Op de dag van de urnbegraving kun je het houten gedenkteken zelf plaatsen.
    Het maken van een gedenkteken duurt ongeveer 2 weken.
  • Je kunt de as begraven in een natuurgraf, maar niet uitstrooien op een natuurbegraafplaats.

Je kunt een natuurgraf ook voor jezelf vastleggen, voor later.

Wat kost een urnengraf op Landgoed Mookerheide

Onderstaande tarieven gelden voor alle natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland.

Natuurgraven  Tarieven 
Natuurgraf voor 2 personen, waarvan 1 urn
Kiest één persoon voor begraven en de ander voor cremeren, dan kun je de urn bijplaatsen in het natuurgraf.
€ 5.650
Urnennatuurgraf voor 1 persoon
Een natuurgraf voor de as of de urn van 1 persoon
€ 2.000
Urnennatuurgraf voor 2 personen 
Dubbel urnengraf – natuurgraf voor twee urnen of de as
€ 2.950

In combinatie met Loop

Je kunt een natuurgraf voor een urn ook vastleggen in combinatie met een Loop urn, gemaakt van het wortelnetwerk van paddenstoelen. De keuze voor natuurbegraven wordt hiermee nóg duurzamer. Lees meer op de pagina over de combinatiemogelijkheden.

Ik ontvang graag een brochure

Wil je meer lezen over natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide? Vul onderstaand formulier in en ontvang de brochure.

Veelgestelde vragen

Welke materialen mogen worden begraven?

Op onze natuurbegraafplaatsen is het mogelijk om de as van een dierbare te begraven. Dat kan in bijvoorbeeld een mandje of in een urn van afbreekbaar materiaal. Steeds meer crematoria en uitvaartondernemers zijn vertrouwd met de wens om met milieuvriendelijke materialen te gebruiken voor een urnbegrafenis. Je kunt ervoor kiezen om de as op het moment van begraven uit te strooien in het urnengraf óf om de as te begraven in een biologisch afbreekbare urn.

Kan ik in het natuurgebied overal een plek uitzoeken?

De natuur is leidend op de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. De plekken waar begraven in de natuur mogelijk is op de natuurbegraafplaatsen zijn nauwkeurig bepaald en uitgemeten, zodat de natuur zo min mogelijk wordt belast. Omdat we de natuur behouden en verbeteren zorgen we er op deze manier voor dat we geen schade aanrichten aan bijvoorbeeld wortels van een boom of belangrijke leef- en broedgebieden van dieren. Een medewerker kan deze plekken aanwijzen tijdens een bezoek aan een van onze natuurgebieden.

Mag je de natuurbegraafplaats altijd bezoeken?

De natuurbegraafplaatsen zijn altijd vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de natuur, tussen zonsopkomst en zonsondergang. Kom dus gerust wandelen, fietsen en genieten van de natuur. De informatiecentra kun je momenteel zes dagen per week bezoeken tijdens de openingstijden.

Logo Natuurbegraven Nederland

Natuurbegraven Nederland maakt eeuwige grafrust in de natuur mogelijk samen met Natuurmonumenten

Logo Natuurmonumenten