• Landgoed Mookerheide
  • Organisatie

Even voorstellen... Yvon Dankbaar

Sinds augustus 2019, toen natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide is opgestart,  heb ik het voorrecht om hier te mogen werken als informatiemedewerkster.

Wat ben ik Dankbaar, dat ik samen met fijne collega’s op dit mooie landgoed mag werken. Een plek met een verhaal en een historie. Een glooiend gebied met zoveel diversiteit. Af en toe kruist een ree mijn pad, wat bij mij voor een geluksgevoel zorgt. Bijzonder ook, dat ik steeds meer over de natuur leer van onze beheerders Bart en Rob. Sommige bezoekers hebben een band met dit gebied en maken me nóg bekender met het Landgoed.

Mijn lievelingsseizoen is de herfst met zijn práchtige kleurenpallet. Dankzij de glooiing is het gebied soms een wáár schilderij. Ik ben er gék op.

Mijn eerste kennismaking met NBN was op natuurbegraafplaats Maashorst, naar aanleiding van het overlijden van mijn vader. De sfeer en warmte die ik op deze plek voelde, gaf me het gevoel van ‘welkom zijn’ en ‘geborgenheid’. Eén zijn met mens en natuur. Hoe mooi is dát!? De natuurbegraafplaats leek me altijd al een fijne plek om te werken.

Na 27 jaar in de zorg te hebben gewerkt als ziekenverzorgende, persoonlijk begeleidster, doof-blinden verzorgster en activiteitenbegeleidster met doof-blinden, vond ik het na al die jaren tóch eens tijd voor iets anders. Daarnaast vond ik het goed om mijn horizon te verbreden. Ik kan niet anders dan blij zijn met de switch die ik gemaakt heb.

Ik vind het bijzonder, maar eigenlijk ook een eer, om een klein stukje bij te kunnen dragen aan een afscheid en daar een onderdeel van te mogen zijn. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. Daarnaast vind ik het mooi om de verbinding te maken tussen mens en natuur.

Ik ontmoet je graag op Landgoed Mookerheide. Wees welkom, de koffie staat klaar.