• Landgoed Mookerheide
  • Organisatie

Even voorstellen... Marieke Sprenger

Mijn naam is Marieke Sprenger. Samen met mijn collega’s ontvang ik elke dag weer mensen zoals jij op onze prachtige natuurbegraafplaats. Al jaren geleden wist ik dat ik ‘iets’ met natuur en ‘iets’ met uitvaart wilde doen in mijn toekomstige werk. Als opleidingskundige en stresscoach heb ik ontzettend genoten van het begeleiden van mensen, met name als zij in een voor hen moeilijke tijd verkeerden.

De natuur kwam als eerste op mijn pad, in de vorm van werk bij een natuur kinderopvang. En sinds september 2019 is ook de uitvaart onderdeel van mijn werk, op deze prachtige natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide. Een gebied waar ik al jaren regelmatig kom.

In mijn vrije tijd ben ik veel in de natuur te vinden samen met mijn man. Om te klimmen, te wandelen in het bos achter mijn huis, eetbare planten te plukken of te kamperen. Hoe fijn is het dat ik elke werkdag door het bos naar mijn werk ín het bos kan fietsen!

De natuurbegraafplaats en het landgoed kennen vele verhalen. Zowel over haar bewoners als rond de natuur. Ik vertel je daar graag over zodat je met aandacht voor wat je aanspreekt een eeuwige rustplaats kunt kiezen. Een plek die helemaal bij jou of je dierbare past.

Gevoelens van verdriet, onmacht, angst maar ook geruststelling, vreugde en verbondenheid zijn dagelijks onderdeel van mijn contact met mensen. En misschien klinkt het raar, maar bij het kiezen van een mooie plek wordt vaak ook veel gelachen!

Mensen noemen mijn werk soms met enige twijfel ‘leuk’. Ik kan zonder twijfel zeggen: het ís ook leuk! Ik ervaar het als zeer rijk dat ik aanwezig mag zijn en een bijdrage mag leveren bij zoiets intiems als het thema dood. Een thema waar zonder uitzondering iedereen mee te maken krijgt in het leven.

Tot ziens op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide.

Marieke Sprenger