• Schoorsveld
  • Organisatie

Even voorstellen... Eveline Eck

Mijn naam is Eveline Eck en sinds juli 2016 ben ik werkzaam bij natuurbegraafplaats Schoorsveld; een prachtige plek in Heeze.

Ik heb drie zonen die nog allemaal thuis wonen. Regelmatig is ons huis dan ook gevuld met hun vrienden en vriendinnen, wat veel gezelligheid met zich meebrengt.

In mijn vrije tijd wandel ik graag samen met mijn maatje de hond en kom op veel mooie plekken door heel Nederland. Heerlijke lange tochten met een rugzak op mijn rug. Daarnaast geniet ik van een gezellige tijd met vrienden en familie.

Voordat Schoorsveld een natuurbegraafplaats werd, stond er een productiebos. Deze vijfentwintig hectare natuur is nu omgetoverd naar een veel diverser natuurgebied. Met twee prachtige vennen waar we regelmatig het ijsvogeltje zien vissen. Ook spotten we bijna dagelijks reeën en sporen van vossen en dassen. Afgelopen zomer bloeiden er zoveel soorten bloemen op de natuurbegraafplaats; prachtig was het!

Naast de beleving van de mooie natuur ontmoet ik op Schoorsveld veel mensen. De meeste ontmoetingen zijn zo waardevol. Echte mensen met echte gevoelens. Mens & natuur, ze horen bij elkaar. En ik geniet van beide.