• Landgoed Mookerheide
  • Organisatie

Even voorstellen... Willeke Driessen

Graag stel ik me even voor. Ik ben Willeke Driessen en ik heb het geluk dat ik mag werken op de prachtige nieuwe natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide.

Jarenlang heb ik maatwerk reizen samengesteld voor mensen. Ik heb veel van de wereld mogen bewonderen en mijn ervaringen in het buitenland mogen delen. Inmiddels is de behoefte om weg te gaan nagenoeg verdwenen en verwonder ik mij over hoe mooi en verrassend mijn directe omgeving is.

Landgoed Mookerheide is een gebied dat voor velen als thuis voelt. Ook voor mij is het een speciale plek waar ik veel tijd heb doorgebracht met familie en vrienden. In de prachtige bosrijke omgeving wordt al jaren gewandeld, gefietst, hardgelopen en nu ook herdacht.

Het is heel bijzonder om met mensen samen hun plek voor altijd uit te mogen zoeken. Samen gaan we naar buiten en kijken we naar de bomen, de planten, het uitzicht en het licht. Als er een plek wordt gereserveerd, merk ik dat het mensen rust geeft dat het goed geregeld is.

Bij een uitvaart bewandelen we de kronkelende (soms hellende) paden, een mooie weg naar die ene speciale plek in de natuur.

Mijn favoriete seizoen is de lente, omdat de natuur dan ontwaakt en vol nieuw leven zit. Maar sinds mijn werk op de Mookerheide leer ik ook op een andere manier kijken naar de seizoenen. Op dit moment geniet ik bijvoorbeeld intens van de gele, bronzen en rode kleuren in het bos. De pijpenstrootjes die wel van goud lijken te zijn en hoe het licht door de kronen schijnt; een mystieke sfeer.

Landgoed Mookerheide zit vol verhalen uit het verleden. Nu komen daar de verhalen bij van de mensen die daar hun plekje hebben. In de natuur, voor altijd.

Heel graag tot ziens.