• Landgoed Mookerheide
  • Organisatie

Bessen, bollen en sterren

De feestdagen komen er aan. Voor velen een tijd van gezelligheid en samenzijn. Maar niet voor iedereen is het een vrolijke maand. In december kan de rouw om het verlies van een overleden dierbare soms extra worden gevoeld.

In deze tijd brengen veel mensen een bezoek aan de natuurbegraafplaats om dierbaren en bekenden te herdenken. Graag brengen we onze huisregels nog even onder de aandacht en willen we vragen om ook met de feestdagen alleen losse snijbloemen neer te leggen. Andere grafbedekking zoals bijvoorbeeld kerststukjes, kaarsen, kerstkransen, bloembollen, kerststerren en takken met bessen zijn niet toegestaan in het natuurgebied. Wij halen deze weg om de natuur zo min mogelijk te verstoren. Vogels en muizen kunnen bijvoorbeeld bessen en bollen opeten en deze verspreiden in het gebied. Er gaan dan planten groeien die van oorsprong niet op Landgoed Mookerheide voorkomen. In andere vormen van grafbedekking, zoals kransen, kunnen dieren verstrikt raken.

Wij hopen op ieders begrip en wensen iedereen liefdevolle feestdagen toe vol licht en warmte, ondanks het gemis van degenen die er niet meer zijn.