• Schoorsveld

Ontdek wandelend natuurbegraafplaats Schoorsveld

De geschiedenis schilderde sporen in het landschap van Schoorsveld. Heidevelden met schapen en herders maakte plaats voor productiebos. Een, vroeger, moerassig gebied waar grote houten balken, schoren, dienden als hulp bij het oversteken van de greppels. De productiebossen hebben inmiddels weer plaatsgemaakt voor een natuurgebied dat zich ontpopt tot een plek met een eigen gezicht. Een gevarieerd bos met naald- en loofbomen, open stukken groen om bloemen de ruimte te geven en de vennen waar waterplanten en vogels hun thuis vinden.

Maandelijks wandelen we door het natuurgebied op de 2e dag van de maand. Een medewerker vertelt al wandelend over de natuur en natuurbegraven.

Praktische informatie

De route die gelopen wordt is zo’n anderhalve kilometer lang, waarbij je regelmatig stilstaat om de stilte van de natuur te ervaren en om je vragen in alle rust te kunnen stellen, waarna je je weg weer vervolgt. Zo is deze wandeling ook geschikt voor mensen die iets minder geoefend zijn.

De informatieve wandeling start om 10.30 uur, we verzamelen vanaf 10.15 uur op de parkeerplaats bij het informatiecentrum. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. Denk je aan gepast schoeisel?

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Deelnemen is gratis, we vragen je alleen om je tijdig aan te melden. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en we houden je op de hoogte mocht er onverhoopt iets veranderen.

Inschrijfformulier

    Mijn gegevens
    *Deze velden zijn verplicht