• Schoorsveld

Muziek op zondag

Als Maurice van Hoek (25 januari 1992) in 2015 aan het conservatorium studeert, worstelt hij met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting, ontvlucht hij zijn opleiding om voor drie maanden door Amerika te trekken. Daar laat hij alles los.

Hij verkent het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt en voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot het genre. De zeggingskracht die van de muziek uitgaat, raakt Maurice in het hart. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”

Maurice keert opgelucht terug naar Nederland, met een herboren visie en om te doen wat hij het liefst doet: songs schrijven. Persoonlijke liedjes over zijn belevenissen overzee, en over zijn emoties van binnen. Hij vindt weer zijn draai, pakt zijn studie weer op, werkt aan zijn composities, vormt een band om zich heen en completeert met ‘Live Forevermore’ in 2016 zijn eerste album. Maurice studeert datzelfde jaar cum laude af en ook het album kan rekenen op uitstekende cijfers van het vaderlandse muziekjournaille.

Na een tweede album, een EP en vele optredens, is het de hoogste tijd voor nieuw werk. Wij zijn dan ook vereerd dat dit grote talent komt optreden op Schoorsveld. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan.

  • Wanneer: zondagmiddag 20 november
  • Binnenloop: vanaf 13.30 uur
  • Start optreden: 14.00 uur
  • Kosten: geen
  • Aanmelden: via onderstaand formulier

Inschrijfformulier

    Mijn gegevens    *Deze velden zijn verplicht