• Landgoed Mookerheide

Lezing ‘Uitvaart in eigen hand’ door Susanne Duijvestein

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

Afscheid nemen kan anders. Van een ceremonie in eigen tuin tot een begrafenis in het bos, van een zelfgemaakte wade tot rijden met eigen auto, er kan meer dan de meeste mensen weten. Bovendien zijn er allerlei opties om een uitvaart duurzamer te maken.

Ons hele leven zijn we bezig om onszelf uit te drukken: in ons werk, hoe we eruit zien, wat we doen in onze vrije tijd. Maar dat lijkt te stoppen bij onze uitvaart, terwijl dit de ultieme viering van het leven is en een uniek portret. En bovendien een belangrijk helend ritueel voor als we afscheid moeten nemen.

Uitvaartondernemer Susanne Duijvestein beschrijft in haar boek ‘Uitvaart in eigen hand’ hoe we op een bewuste, duurzame en creatieve manier afscheid kunnen nemen, om zo werkelijk verbinding te maken met de dood, en daarmee met het leven.

Op zondag 15 mei vertelt zij hierover op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, Heumensebaan 18, Molenhoek. De lezing is kosteloos en is voor iedereen die inspiratie, inzichten en handvatten zoekt om het afscheid van een dierbare op eigen wijze vorm te geven. Inloop vanaf 11.30 uur, aanvang om 12.00 uur.

Wil je de lezing bijwonen? Schrijf je in via onderstaand contactformulier.

Susanne Duijvestein (1986) is zelfstandig uitvaartondernemer in Amsterdam en oprichter van het online platform www.bijafscheid.nl waar ze kennis en inspiratie deelt over uitvaarten. Daarnaast is ze docent bij Gaandeweg Uitvaart Educatie. Deze lezing stond eerder gepland op zondag 12 september 2021. Toen was Susanne Duijvestein genoodzaakt de lezing te annuleren door corona, en werd de lezing overgenomen door uitvaartbegeleider Immanuel Baan. Op zondag 15 mei komt Susanne alsnog. De lezing start om 12.00 uur. Deelname is gratis.