• Landgoed Mookerheide

‘Beleef Landgoed Mookerheide’

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze activiteit. Bekijk hier al onze andere activiteiten en meld je aan.

De zon op je gezicht, zwaluwen in de lucht, bloemen in de berm. Zomer in zicht op Landgoed Mookerheide! Op 26 juni kun je het landgoed in al haar glorie beleven. Kom je ook? We hebben een speciale wandeling voor je uitgezet en er is van alles te doen.

Op Landgoed Mookerheide werken Natuurmonumenten, natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, bloemenpluktuin Zelfgeplukt en de foodtrucks van De Tuin samen om een bezoek aan het landgoed tot een unieke beleving te maken. Op zondag 26 juni stellen wij gezamenlijk onze deuren open van 11.00 uur tot 16.00 uur en kun je het landgoed in volle glorie ervaren tijdens ‘Beleef Landgoed Mookerheide’.

Wat is er te doen?

  • Verwonder je over de natuur en het historische landschap tijdens een speciaal uitgezette wandeling die je zelfstandig, in je eigen tempo loopt.
  • Kom meer te weten over natuurbegraven tijdens een lezing.
  • Laat je informeren over de restauratie van het jachtslot, over het natuurbeheer, en over de historie van het landgoed bij de informatiekar van Natuurmonumenten.
  • Pluk een mooi boeket bloemen bij pluktuin Zelfgeplukt.
  • Geniet van lekker eten en drinken bij de foodtrucks van De Tuin.

Wandel je mee?

Tijdens ‘Beleef Landgoed Mookerheide’ kun je alleen of samen met je partner, familieleden of vrienden een speciaal uitgezette wandeling maken. Wandel door de schitterende natuur, over de natuurbegraafplaats, langs het historische jachtslot dat momenteel in de steigers staat, en door de tuinen van de monumentale kassen met de bloemenpluktuin. Onderweg zijn er punten waar een medewerker je meer vertelt over de natuur en historie van dit bijzondere gebied. Het startpunt is bij het informatiecentrum van de natuurbegraafplaats aan de Heumensebaan 18, Molenhoek waar je ontvangen wordt met koffie en thee en waar de wandelroute voor je klaarligt. De route is ongeveer 4 kilometer lang en ook geschikt om met kinderen te lopen. De wandeling eindigt bij de informatiekar van Natuurmonumenten die naast het jachtslot staat.

Informatieve lezingen

Een natuurbegraafplaats is een natuurgebied met een bijzondere mogelijkheid: mensen kunnen er een laatste rustplaats vastleggen, voor eeuwig. Steeds meer mensen kiezen voor natuurbegraven. Wil je er meer over weten? Dan kun je een lezing bijwonen. De lezingen vinden plaats om 12.00 uur en om 14.00 uur. Schrijf je in via onderstaand formulier.

Tijdens de lezingen geven we je antwoord op veel gestelde vragen zoals:

  • Hoe gaat het uitzoeken van een plek in zijn werk?
  • Is het mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren?
  • Kan een urn ook op de natuurbegraafplaats worden begraven?
  • Wat houdt eeuwige grafrust precies in?
  • Is natuurbegraven mogelijk met mijn uitvaartverzekering?

We zien je graag op zondag 26 juni!