• Maashorst
  • Mens

Het mooiste afscheid

Vanaf haar 15e heeft ze altijd in de horeca gewerkt. Samen met haar man runde ze een restaurant in Oss. De ervaringen die ze daarbij heeft opgedaan, zijn nu van grote waarde voor het verzorgen, of liever gezegd ontzorgen van nabestaanden bij een samenzijn na afloop van een ceremonie of begraving op Maashorst. Meedenken, suggesties aandragen en vooral luisteren naar de wens van nabestaanden doet ze graag. “Als naasten iets kiezen dat volledig bij de gedachte van de overledene past, maakt dat de dag van afscheid voor hen heel persoonlijk. Met dat gevoel kijken ze dan hopelijk terug op een weliswaar verdrietige maar ook mooie dag.”

Zon, zee en zout

Maaike is een manusje-van-alles. Op drukke dagen staat ze in haar kracht. Waar ze naast haar werk ook energie van krijgt is van de zee. In haar vrije tijd rijdt ze regelmatig met haar gezin naar Zeeland. Ze laat er haar hoofd leegwaaien en vindt het heerlijk om op het strand te zijn en een boek lezen. Haar favoriete buitenlandbestemming is Italië. Niet zo gek met haar restaurantverleden en haar passie voor koken. Wie is er nou niet dol op de Italiaanse keuken?

Het fijnste seizoen

Een favoriete plek in het natuurgebied heeft Maaike niet. Dat verschilt namelijk per seizoen en hoe ze zich die dag voelt. De winter is haar minst favoriete seizoen vanwege de kou, hoewel ze het dan wel weer heel mooi vindt als er verse sneeuw ligt en de sporen van de dieren die op Maashorst verblijven, ineens goed zichtbaar zijn. Ze houdt ontzettend van de lente: de belofte van groei en bloei. Het is prachtig om na een flinke regenbui de natuur te zien ‘ontploffen’. Werken in en met de natuur verveelt nooit. Elke dag kijkt ze mee door de ogen van bezoekers die hier misschien wel voor het eerst zijn. ‘s-Ochtends vroeg aankomen op het werk en verwelkomd worden door vogelzang. Nog even en dan laten de mannetjes weer luidruchtig van zich horen in de hoop een partner aan de haak te slaan. Een gratis concert voor iedereen. Kun jij je een betere start van je werkdag bedenken?