Shinrin-Yoku wandeling door Frans Kapteijns

Informatie over onze activiteiten

Even wandelen, even eruit in de natuur. De lente ontwaakt en de vogels bouwen hun nesten. Toch is alles plots zo anders in onze wereld. Voor iedereen.

Wilt u komen wandelen of komt u voor een informatiegesprek? Dan bent u van harte welkom. Wandelen in de openheid van de natuur kan je goed doen. Een informatiegesprek en een wandeling zijn op dit moment, volgens de richtlijnen van het RIVM over het coronavirus, gewoon mogelijk. Wij houden dan wel 1,5 meter afstand van u en we geven u geen hand. We begroeten u graag op een andere persoonlijke wijze en hopen op uw begrip.

Al onze groepsactiviteiten, zoals lezingen en informatieve groepswandelingen, stellen we uit naar een later moment. Daarnaast zal ons informatiecentrum t/m 1 juni op zondag gesloten zijn. U kunt zelf wel in alle rust een bezoek brengen aan de natuurbegraafplaats, deze blijven vrij toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang.

De impact van het coronavirus is groot. Maar onze wil om van betekenis te zijn voor mens en natuur is groter.

Op maandag 30 maart 2020 geeft de beroemde oud-boswachter van Natuurmonumenten Frans Kapteijns een Shinrin-yoku wandeling op natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide van 10:00 tot 12:00 uur.

Een Japanner bedacht bijna veertig jaar geleden het bosbaden: Shinrin-yoku. In het begin werd de methode vooral gebruikt als therapie om de gezondheid te verbeteren. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het nemen van een bosbad onder andere het immuunsysteem verbetert, de hartslag verlaagt, de gemoedstoestand verbetert, het herstelproces stimuleert en een goede nachtrust bevordert.

Kortom: beter slapen, minder stress en een gezond, gelukkig leven. Wie wil dat nou niet?! Op maandag 30 maart staat vanaf 9:30 uur de koffie klaar. Aanmelden kan via contact@landgoedmookerheide.nl. Denk je aan gepast schoeisel?