• Maashorst
  • Natuur

IVN meerdaagse trektochten

Ken je de IVN Trektochten al? Dit zijn meerdaagse wandelingen van 15 tot 20 kilometer per dag door prachtige gebieden in Nederland, waaronder De Maashorst. En daar zijn wij, als natuurbegraafplaats en gastheer van De Maashorst, onderdeel van. Er zijn geen markeringen in het natuurgebied, je navigeert de route via de gratis app ‘IVN routes’.

Tijdens deze trektocht luister je via de app naar het audioverhaal ‘De mysterieuze munt’, waarin de fictieve hoofdpersoon Willeke van der Wijst op zoek gaat naar haar oorsprong. Samen met Willeke trek je door het Oergebied in Brabant, en ontdek je verstilde bossen, heidevelden, kleinschalige akkerlandschappen, zandverstuivingen, prehistorische grafvelden en het beroemde wijstverschijnsel. Op de route kun je bij verschillende gastheren terecht voor een overnachting, een kop koffie met een sterk verhaal en/of een lekkere lunch.

Hier op de natuurbegraafplaats ligt in het bos tussen het Heidepad en het Vossenpad aan de rechterkant (daar waar géén graven zijn) een gedenkteken bij een boom. Hierop staat een afbeelding van de IVN-trektocht, met de naam Willem van der Wijst. Als je deelneemt aan deze meerdaagse wandelroute, ontvang je een speciale munt. Op vertoon van deze munt nemen wij je mee in het verhaal van Willeke.